Κάτω του μετρίου η ασφάλεια του Dacia Lodgy

O ανεξάρτητος ευρωπαϊκός οργανισμός ασφαλείας Euro NCAP ανακοίνωσε τα αποτελέσματα δοκιμών πρόσκρουσης 15 αυτοκινήτων και επιβράβευσε νέα συστήματα ενεργητικής ασφάλειας στο πλαίσιο του νέου σύνθετου συστήματος αξιολόγησης. Από τα 15 αυτοκίνητα που αξιολόγησε ο ανεξάρτητος οργανισμός (DaciaLodgy, FIAT 500L, FordFiesta, FordKuga, HyundaiSantaFe, Mercedes-BenzA-Class, MitsubishiOutlander, OpelMokka, SEATLeon, SkodaRapid, SEATToledo, SubaruForester; RangeRover, VolvoV60 Plug-InHybrid και VolkswagenGolf 7), μόνο το DaciaLodgy βαθμολογήθηκε με 3 μόλις αστέρια. Τα υπόλοιπα αυτοκίνητα «έπιασαν» το μάξιμουμ των 5 αστεριών, επιβεβαιώνοντας τις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας για ασφαλέστερη μετακίνηση.

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση του οργανισμού για τη Dacia, που αναφέρει μεταξύ άλλων: "Ίσως τα τρία αστέρια να ικανοποιούν τις περιορισμένες φιλοδοξίες της Dacia, αλλά οι καταναλωτές καλούνται να επιλέξουν την ασφάλεια, μεταξύ των πολλών αυτοκινήτων της κατηγορίας που έχουν επιτύχει φέτος βαθμολογία πέντε αστέρων. Σε μια εποχή που αρκετοί κατασκευαστές έχουν βαθμολογηθεί σχεδόν με άριστα σε έναν ή περισσότερους τομείς αξιολόγησης, το Lodgy απέδωσε κάτω του μέσου όρου σε όλους τους τομείς ασφάλειας".

Ο οργανισμός Euro-NCAP ιδρύθηκε το 1997 με σκοπό να παρέχει σε οδηγούς και κατόχους αυτοκινήτων αξιόπιστη και ανεξάρτητη αξιολόγηση της ασφαλείας που παρέχουν τα μοντέλα που κυκλοφορούν στην ευρωπαϊκή αγορά. Ο οργανισμός έχει την υποστήριξη πέντε ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διάφορων οργανισμών αυτοκινητιστών και καταναλωτών από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.