Η Lexus δίνει ευκαιρίες σε νέους σχεδιαστές

Η Lexus ξεκινά το πρώτο Lexus Design Award, ένα διεθνή διαγωνισμό σχεδιασμού, που απευθύνεται σε σχεδιαστές οι οποίοι εργάζονται σε ένα μεγάλο φάσμα τομέων, από την αρχιτεκτονική και το προϊοντικό ντιζάιν έως τη μόδα. Με αυτή την πρωτοβουλία η ιαπωνική εταιρεία επιθυμεί να καλλιεργήσει τη δημιουργικότητα και τις δεξιότητες νέων σχεδιαστών απ’ όλο τον κόσμο.

Οι νικητές του διαγωνισμού θα έχουν την ευκαιρία να εξελίξουν πρωτότυπα με τη συνεργασία διάσημων σχεδιαστών και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο Milan Design Week 2013. Η κριτική επιτροπή –αποτελούμενη από έξι ειδικούς του χώρου- θα επιλέξει 10 φιναλίστ από τις αρχικές προτάσεις που θα υποβληθούν και δύο εξ αυτών θα δουλέψουν στενά με τον σχεδιαστή Sam Hecht και τον αρχιτέκτονα Junya Ishigami πάνω στις ιδέες τους. Θα λάβουν, μάλιστα, και οικονομική στήριξη για την κάλυψη των εξόδων των πρωτοτύπων και της παραγωγής. Όλοι οι φιναλίστ θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο κοινό κατά τη διάρκεια του Milan Design Week, μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις σύγχρονου ντιζάιν.

Το θέμα του Lexus Design Award 2012 είναι «κίνηση», ένα κόνσεπτ άμεσα συνυφασμένο με την καθημερινή ζωή του ανθρώπου. Η Lexus αναμένει συμμετοχές που συμμερίζονται τις αξίες της σχεδιαστικής της φιλοσοφίας και επιδεικνύουν, παράλληλα, προσωπική καινοτομία και αυθεντικότητα. Οι συμμετοχές μπορούν να κατατεθούν έως και 31 Δεκεμβρίου, μέσω της ιστοσελίδας: www.designboom.com/lexus-design-award-2012.