Μέσα Μαζικής Μεταφοράς χωρίς οδηγό!

Στις 5 Μαΐου 2014 το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Τρικκαίων και το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ-ICCS), διοργάνωσαν πανευρωπαϊκή συνάντηση στελεχών των Ευρωπαϊκών Υπουργείων Μεταφορών με στόχο την διερεύνηση των νομοθετικών δυνατοτήτων κυκλοφορίας αυτοματοποιημένων οχημάτων μέσων μαζικής μεταφοράς – ΧΩΡΙΣ ΟΔΗΓΟ – σε αστικό περιβάλλον, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος CityMobil2, και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Αθήνα.

Το έργο CityMobil2 επικεντρώνεται στην προώθηση των απαιτούμενων νομοθετικών και κανονιστικών ρυθμίσεων που θα επιτρέψουν την μελλοντική κυκλοφορία τέτοιων οχημάτων στους Ευρωπαϊκούς δρόμους και αποτελεί συνέχεια του έργου CityMobil στο οποίο αρχικό έργο, πραγματοποιήθηκαν μικρής χρονικής διάρκειας, επιδείξεις αυτοματοποιημένων οχημάτων σε Ευρωπαϊκές πόλεις σε περιορισμένο χώρο και σε αυστηρά ελεγχόμενο περιβάλλον.

Στο χαιρετισμό του ο Υφυπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ, κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος, τόνισε ότι "στα πλαίσια του συγκεκριμένου έργου θα είναι η πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο που ένα τέτοιο σύστημα θα τεθεί σε κυκλοφορία σε καθαρά αστικό περιβάλλον σε συνθήκες πραγματικής κυκλοφορίας".