Βραβείο Οικολογίας στην F125

Το διεθνώς αναγνωρισμένο περιβαλλοντικό βραβείο ÖkoGlobe στην κατηγορία "πρωτότυπων οχημάτων" κατέκτησε η Mercedes-Benz F 125. Το πειραματικό αυτοκίνητο είναι μία σπουδή στη μελλοντική μορφή της αυτοκίνησης με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μια συστοιχία ενεργειακών κυψελών παράγει μέσω της χημικής αντίδρασης καύσιμου υδρογόνου και οξυγόνου ηλεκτρισμό, ο οποίος με τη σειρά του κινεί το αυτοκίνητο με τη βοήθεια ηλεκτροκινητήρα.

Για την εξέλιξή της οι ερευνητές της Mercedes αξιοποίησαν νέες τεχνολογίες οι οποίες εν μέρει βρίσκονται ήδη στην αγορά, συνδυασμένες με καινοτομίες που πληρούν τις προϋποθέσεις πρακτικής εφαρμογής στο μέλλον. Σ’ αυτές συγκαταλέγονται η περαιτέρω εξέλιξη των ενεργειακών κυψελών καυσίμου με plug-in υβριδικό σύστημα,  ένα επαναστατικής τεχνολογίας ρεζερβουάρ καύσιμου υδρογόνου, καθώς και η πολλά υποσχόμενη, ελαφρύτερη και αποδοτικότερη, μπαταρία λιθίου-θείου.

Το ÖkoGlobe απονέμεται από το 2007 και είναι το πρώτο βραβείο για την αυτοκινητοβιομηχανία, το οποίο βασίζεται αποκλειστικά σε περιβαλλοντικά κριτήρια.