Ένα Golf GTI με θριαμβευτικές επιδόσεις των 500 ίππων του!

Αυτό είναι το Volkswagen Design Vision GTI. Ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο για να προσελκύει το ενδιαφέρον των θαυμαστών της εταιρείας και φυσικά δείχνει ποιος θα είναι ο δρόμος για κάθε μελλοντικό GTI της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Μήπως όμως το μέλλον του Golf είναι ένα φονικό όπλο 500 ίππων;

Μάλλον πρόκειται μόνο για ελπίδα...Προς το παρόν τουλάχιστον. Για να έρθουμε στην πραγματικότητα αυτό το μοντέλο αποτελεί ένα σχεδιαστικό συνδυασμό μερικών από τις σπουδαιότερες επιτυχίες της Volkswagen, και μία καρικατουρίστικη πρόγευση της σχεδιαστικής εξέλιξης του Golf. Για παράδειγμα η κοφτερή γραμμή που βλέπετε να διατρέχει το αυτοκίνητο κάτω από τα χερούλια της πόρτας, είναι εμπνευσμένη από το Golf MkI.

Όσον αφορά στο μέλλον , οι μπροστινοί τροχοί του GTI έχουν μετακινηθεί προς τα εμπρός, προσφέροντας μια μικρή προεξοχή, με το καπό να βρίσκεται μακριά από την κολόνα του αμαξώματος για να φαίνεται πιο δυναμικό. Ολόκληρη η καμπίνα βρίσκεται πάνω στους πίσω τροχούς " Το καπό είναι τεντωμένο και ολόκληρο το αυτοκίνητο είναι πιο οριζόντιο. Αυτό είναι ότι ακριβώς θέλουμε “, λέει ο επικεφαλής σχεδιασμού της εταιρείας που ανέλαβε την κατασκευή του.

Το στήσιμο του συγκεκριμένου αυτοκινήτου χρειάστηκε κάτι λιγότερο από έξι μήνες . Υπάρχει μια δομή από χάλυβα που πλαισιώνει το σχήμα του σώματος του αυτοκινήτου, ενώ το κυρίως σώμα είναι κατασκευασμένο από πλαστικό .

Στο ερώτημα αν είναι γρήγορο ή όχι, η απάντηση είναι απλή:

Ναι, είναι γρήγορο.

To GTI πετυχαίνει τα 0 – 100 χιλιόμετρα σε 3,9 δευτερόλεπτα, αγγίζοντας την τελική ταχύτητα των 300 χιλιομέτρων ανά ώρα . Όχι μόνο γρήγορα για ένα Golf , αλλά υπερβολικά γρήγορα. Υπάρχουν ανθρακονήματα, κεραμικά φρένα, με διάμετρο 15 ιντσες μπροστά και 14 στο πίσω μέρος, τα οποία εξοπλίζουν το γερμανικό supercar . Και φυσικά τροχοί 20 ιντσών, με διπλές απολήξεις που κάνουν θόρυβο αρκούντως...προκλητικό.

Αρκεί να σας πούμε ότι διαθέτει μεγαλύτερη δύναμη από μια Mercedes C63 AMG . Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, τα λόγια περιττεύουν...