Alfa 8C: Το θαύμα της αυτοκίνησης που καθηλώνει

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται μια μεγάλη δόση τρέλας για να μπορέσει κανείς να...αντικρίσει το αριστούργημα τo Alfa 8C με κινητήρα V8, το οποίο με διαφορά θεωρείται, ίσως το ομορφότερο αυτοκίνητο του 21ου αιώνα.

Για να βαπτιστεί αυτό το τετρακίνητο θαύμα χρησιμοποιήθηκε ένα όνομα με την δική του ξεχωριστή ονομασία, αλλά και σημασία. O κωδικός 8C χρησιμοποιούνταν για να διαχωρίζει τα αυτοκίνητα της εταιρείας, αγωνιστικά και μη, των δεκαετιών 1930-40, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με τον επαναστατικό (τότε) οκτακύλινδρο κινητήρα του σχεδιαστή Βιτόριο Τζάνο. Ο όρος Competizione παραπέμπει στην ‘6C 2500 Competizione, το αγωνιστικό κουπέ που οδήγησαν οι Φάντζιο και Ζανάρντι στο διάσημο Mille Miglia.

Οι επιδόσεις; Το λιγότερο ξαφνιάζουν...Τα 0 – 100 σε 4,2 δευτερόλεπτα με τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 292 χιλιόμετρα.

Για τη δημιουργία του χρειάστηκαν 10.000 εργατοώρες. Αυτό που προκαλεί βέβαια την προσοχή περισσότερο απ' ό,τιδήποτε άλλο είναι ο μπάσος ήχος που βγάζουν τα 4,7-λίτρα του V8 κινητήρα του.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει εκτός από ευκατάστατοι να προλάβουν και τα μόλις 8 μοντέλα που θα βγουν στην αγορά. Όπως και να έχει πάντως, ίσως ελάχιστα αυτοκίνητα μέχρι αυτή τη στιγμή, αν όχι το μοναδικό, είναι το συγκεκριμένο, που ξέρει να φωνάζει με τον πιο καθαρό τρόπο ότι είναι ένα απόλυτα κλασικό αυτοκίνητο του μέλλοντος.