Η έβδομη γενιά

Παρουσιάστηκε στο Βερολίνο η έβδομη γενιά του VW Golf, η οποία είναι 100 κιλά ελαφρύτερη και 23% οικονομικότερη σε κατανάλωση καυσίμου από την προηγούμενη.

Πέρα από τις αναμενόμενες αισθητικές διαφοροποιήσεις –που ως συνήθως στην αλλαγή γενιάς του Golf δεν είναι δραστικές-, το νέο μοντέλο είναι μακρύτερο κατά 5,6 εκ., φτάνοντας πλέον τα 4,26 μ. μήκους, προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους πίσω επιβάτες, αλλά και 30 επιπλέον λίτρα για τις αποσκευές τους. Ο επικεφαλής σχεδιασμού της VW, Walter de Silva, επεσήμανε πως είναι ελάχιστα τα αυτοκίνητα που μπορούν να διατηρήσουν για δεκαετίες τον εκλεπτυσμένο τους σχεδιασμό και εν τέλει να γίνουν διαχρονικά.

 

Το Golf παράγεται από το 1974 στο Βόλφσμπουργκ και έχει πωλήσει ήδη πάνω από 25 εκ. αντίτυπα, όντας ένα από πιο επιτυχημένα και μακροβιότερα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το νέο Golf θα χρησιμοποιεί τους πετυχημένους κινητήρες TSI και TDI του γκρουπ VW, οι οποίοι, χάρη στη μείωση του βάρους του αμαξώματος και την προσθήκη συστήματος start-stop σε όλες τις εκδόσεις, θα προσφέρουν μείωση κατανάλωσης έως και 23%. Η έκδοση BlueMotion με το μικρό TDI των 105 ίππων θα απαιτεί μόλις 3,2 λίτρα ντίζελ/100 χλμ., εκπέμποντας 85 γρ. CO2/χλμ.