Το ηλεκτρικό θαύμα της Tesla

 Το αυτοκίνητο του μέλλοντος είναι εδώ. Πρόκειται για το καινούργιο μοντέλο της Tesla, το S, 100% με ιπποδύναμη 416 άλογα.

Το Tesla S, γνωρίζει στιγμές δόξας, τόσο στην Καλιφόρνια, ενώ διαθέτει κεντρική ταμπλέτα που μας επιτρέπει να ελέγχουμε όλες τις λειτουργίες, όπως τις επιλογές οδήγησης, το GPS, τον κλιματισμό και την ηλιοροφή.

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνεται οθόνη αφής 17 ιντσών, ενώ όλες οι υπηρεσίες είναι ολοκληρωτικά ηλεκτρικές.

Η αυτονομία του καινούργιου αυτού μοντέλου φτάνει τα 500 χιλιόμετρα.

“Η μπαταρία του οχήματος είναι τοποθετημένη κάτω από το δάπεδο. Αποτελεί μέρος του αυτοκινήτου και είναι φτιαγμένη ολοκληρωτικά απο αλουμίνιο, γι’ αυτό και είναι τόσο ελαφριά”, όπως είπε ο διευθυντής εμπορικών πωλήσεων Ζερόμ Γκιγιέν.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία παράγει 30.000 αυτοκίνητα S τον χρόνο. Όλα τα μέρη του αυτοκινήτου κατασκευάζονται στο ίδιο εργοστάσιο, με εξαίρεση τα λάστιχα, ενώ το 80% του οχήματος είναι από αλουμίνιο ή ανθρακόνημα.

Σε ό, τι αφορά στη φόρτιση, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα φορτιστή υψηλής ισχύος που χρειάζεται μόλις 20 λεπτά για να φορτίσει το όχημά σας, ή ένα ειδικό καλώδιο τροφοδοσίας που συνδέεται σε οποιαδήποτε πρίζα. Ο χρόνος πλήρους φόρτισης δεν ξεπερνάει σε κάθε περίπτωση τις πέντε ώρες.

Η τιμή του ανέρχεται 60.000 Ευρώ, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ σε λίγο χρονικό διάστημα αναμένεται να πέσει ακόμα περισσότερο.

Σχετικά Tags
Tesla