Μια κυρία με συμπεριφορά…αγωνιστικού

Tα τεχνικά της χαρακτηριστικά βγαίνουν σιγά σιγά στην επιφάνεια...Η Aston Martin αφήνει μέρα με τη μέρα να διαρρεύσουν κάποια νέα τεχνικά χαρακτηριστικά της Vantage S. Κάτω από το καπό της λοιπόν ο 6.000 κυβικών V12 θα αποδίδει 570 - και κάτι παραπάνω – ίππους!

Το νέο μοντέλο της εταιρείας είναι όχι μόνο ελαφρύτερη, αλλά και γρηγορότερη από την προκάτοχό της, ενώ πλέον είναι το ταχύτερο μοντέλο της εταιρείας (εκτός του One-77).

Κάτω από το καπό βρίσκεται η κινητήριος δύναμη σε διάταξη V12 6,0 λίτρων που παράγει 573 ίππους και 620 Nm ροπής.

Η τελική ταχύτητα των 330 χλμ./ώρα σπάει τα κοντέρ, ενώ για την επιτάχυνση από στάση χρειάζονται μόλις 3,9 δευτερόλεπτα. Η μετάδοση επιτυγχάνεται μέσω του νέου, τρίτης γενιάς, 7τάχυτου σειριακού κιβωτίου Sportshift.

Η ανάρτητή της λειτουργεί σε τρία διαφορετικά επίπεδα, ανάλογα τις συνθήκες. Normal, Sport και Track είναι οι τρεις διαβαθμίσεις, ενώ το φρενάρισμα γίνεται με κεραμικά δισκόφρενα, που διαθέτουν κι οι τέσσερις τροχοί.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, Dr Ulrich Bez, η νεότευκτη Vantage S είναι η μετενσάρκωση ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου GT3 στο δρόμο.

To αλουμινένιο αμάξωμα, βάρους 1.665 κιλών με πολλά στοιχεία από ανθρακόνημα, όπως οι αεραγωγοί στο καπό, τα σπόιλερ στον εμπρός προφυλακτήρα κι ο διαχύτης στον πίσω προφυλακτήρα, την καθιστά ακόμα πιο ελαφριά σε σχέση με το πρωτότυπο μοντέλο της νέας Vantage.

To εσωτερικό προσφέρει πολυτέλεια, επενδεδυμένο με Alcantara παντού και τα χαρακτηριστικά χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι είναι επίσης φτιαγμένα από ανθρακόνημα.

Για τους επίδοξους αγοραστές οι τιμές ξεκινούν από 180.000 ευρώ στην Ευρώπη, ενώ η συγκεκριμένη τιμή δεν περιλαμβάνει Φ.Π.Α.