Mία Diva, με 903 άλογα στην πoδόγυρό της!

Ένα υπεραυτοκίνητο 903 ίππων στη ζωή σας; Η McLaren P1 είναι ήδη εδώ! Από τα 375 αυτοκίνητα παραγωγής της P1, που ανακοίνωσε ότι θα βγουν στην κυκλοφορία η εταιρεία, ήδη τα 250 τρέχουν στους δρόμους.

Έτσι, αν σας περισσεύουν περίπου 866.000 λίρες Αγγλίας, δεν έχετε παρά να τo δοκιμάσετε!

Η McLaren έχει τοποθετήσει στο P1, ένα μετασχηματιστή, ο οποίος το καθιστά ένα εξαιρετικά δυναμικό αυτοκίνητο δρόμου. Με το πάτημα ενός κουμπιού μπορεί να μετατραπεί σε ένα πραγματικό...τέρας! Η μετατροπή αυτή της P1 δεν προσφέρει μόνο ασυμβίβαστη οδήγηση, αλλά και ένα χαρακτήρα “Τζέκιλ και Χάιντ”, το οποίο μπορεί να επιβραβεύσει από έναν συμβατικό οδηγό, έως και ένα επαγγελματία πιλότο.

"Θα είναι μία καλή εμπειρία για τον αρχάριο και μία συναρπαστική διαφυγή για τον έμπειρο οδηγό" υπόσχεται ο προγραμματιστής της, Paul MacKenzie.

Η ενεργή ανάρτηση είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη αυτού του σχιζοφρενή χαρακτήρα - δίνοντας στην P1, το 350% των κλίσεων του αμαξώματος στις στροφές.

Σε ό, τι αφορά τον κινητήρα της, η αρχιτεκτονική του twin-turbo V8 κάνει τη μηχανή του Ρ1 να μοιάζει ακαταμάχητη. Η McLaren υποστηρίζει ότι κατά 90% είναι ένας καινούργιος μηχανισμός με νέα μέθοδο τροφοδοσίας καυσίμων. Ο κινητήρας βρίσκεται στο κέντρο και συνεργάζεται αρμονικά με έναν άκρως αποδοτικό ηλεκτροκινητήρα, εξασφαλίζοντας συνδυαστικά την πανίσχυρη ιπποδύναμη με τα 917 Nm ροπής!

Η McLaren μπορεί να είναι ιδιαίτερα περήφανη για τα κεραμικά φρένα της P1, με τεχνολογία που τους δίνει τεράστια δύναμη στο φρενάρισμα, ενώ υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης επανέρχονται σε μία κατάσταση αδράνειας. “Δίνουν μία σπουδαία αίσθηση ακόμα και σε χαμηλές ή μέσες ταχύτητες”, λέει ο Mac Kenzie.

Το P1 μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα100 μίλια/ώρα, σε αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία, και θα επαναφορτίσει το ίδιο γρήγορα ώστε να επιτρέπει στους τυχερούς ιδιοκτήτες τπθ να εκδράμουν την Κυριακή, κάνοντας ένα πέρασμααπό διάφορα χωριά στην αθόρυβη λειτουργία EV , επαναφέροντας τον twin-turbo V8 κινητήρα στον ανοικτό δρόμο.