Έκθεση Γενεύης: Kia Provo

Τολμηρό σχεδιαστικά, με μυώδες παρουσιαστικό, το πρωτότυπο της Kia στην κατηγορία Βσυνδυάζει τη σύγχρονη τεχνολογία με την επιθετική εμφάνιση, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην απόλαυση της οδήγησης. Χαρακτηριστικό του -μήκους 3,88 μ., πλάτους 1,77 μ. και ύψους 1,35 μ.- αυτοκινήτου είναι η τελευταία εκδοχή της εμπρός γρίλιας της Κia, η οποία είναι γυάλινη και περιλαμβάνει 850 μικροσκοπικά LED που μπορούν να λειτουργήσουν σαν φώτα ημέρας, φώτα πορείας ή προβολείς, αλλά μπορούν να σχηματίσουν και διάφορες απεικονίσεις.

Ο τετρακύλινδρος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας 1.6 λίτρων άμεσου ψεκασμού αποδίδει 204 ίππους και υποβοηθείται από ένα ηλεκτροκινητήρα που αυτόματα κινεί τους πίσω τροχούς, όταν αυτό είναι απαραίτητο. Η ισχύς του φτάνει τους 45 ίππους και μπορεί επίσης να ενεργοποιηθεί κατ’ επιλογή του οδηγού, μετατρέποντας το αυτοκίνητο σε αμιγώς ηλεκτροκίνητο. Το σύστημα μετάδοσης συμπληρώνεται από 7τάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, το οποίο η Kia παρουσιάζει για πρώτη φορά.

Στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων είναι ψηφιακός, επιτρέποντας τον προγραμματισμό διάφορων λειτουργιών. Έτσι, σε «κανονική» λειτουργία ο οδηγός βλέπει στον πίνακα οργάνων το ταχύμετρο, το στροφόμετρο και πληροφορίες κατεύθυνσης από το σύστημα πλοήγησης. Σε λειτουργία «ταξιδιού» στον κεντρικό πίνακα οργάνων προβάλλεται χάρτης και πληροφορίες για το δρόμο καθώς και το ταχύμετρο, ενώ στη λειτουργία «πίστα» προβάλλεται το στροφόμετρο, ο χάρτης της πίστας και το χρονόμετρο. Υπάρχει επίσης λειτουργία «ψυχαγωγίας» με αναπαραστάσεις ανάλογα με την μουσική, ραδιόφωνο και άλλες πληροφορίες.