“Καθαρά” πρωτότυπα από τη Μitsubishi

Με στόχο το 20% της γκάμας των αυτοκινήτων να είναι ηλεκτροκίνητα μέχρι το 2020, η Mitsubishi ερευνά και επεκτείνεται διαρκώς στον τομέα των εναλλακτικών συστημάτων μετάδοσης. Στην έκθεση της Γενεύης θα παρουσιάσει δύο νέα πρωτότυπα, το υβριδικό pickup GR-HEV και το ηλεκτρικό CA-MiEV.

Το GR-HEV παρουσιάζει ένα εντελώς νέο σύστημα κίνησης HEV, που περιλαμβάνει κινητήρα ντίζελ και ηλεκτροκινητήρες. Απλούστερο και πιο προσιτό από οποιοδήποτε EV ή PHEV, το HEV εκτιμάται ότι ταιριάζει καλύτερα στις καθημερινές σκληρές απαιτήσεις των χρηστών pickup οχημάτων. Xρησιμοποιεί την τεχνολογία μόνιμης τετρακίνησης της Mitsubishi, με ενσωματωμένο σύστημα ελέγχου ενεργητικής ασφάλειας Super All Wheel Control (S-AWC).

Προβάλλοντας τις διάφορες τεχνολογίες που η Μitsubishi σκοπεύει να παρουσιάσει μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα στην γκάμα των παγκόσμιων μοντέλων της, το κομψό Concept CA-MiEV μπορεί να προσφέρει αυτονομία 300 χλμ. χάρη στην επόμενη γενιά συστημάτων EV, στις μπαταρίες υψηλής πυκνότητας, στο ελαφρύ βάρος και στην προηγμένη αεροδυναμική. Αυτό σημαίνει ότι είναι κατάλληλο τόσο για καθημερινή αστική χρήση, όσο και εκτός πόλης. Άλλα καινοτόμα χαρακτηριστικά σε πραγματικές συνθήκες περιλαμβάνουν ασύρματη τεχνολογία φόρτισης και λειτουργίες με ενεργοποίηση μέσω smartphone.