Έρχεται η Αlfa Romeo 4C

H έκδοση παραγωγής της Αlfa Romeo 4C είναι έτοιμη να παρουσιαστεί και επίσημα στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Η τελική εκδοχή της παραμένει πιστή στο εντυπωσιακό ντιζάιν του πρωτότυπου που προκάλεσε αίσθηση, πριν δύο χρόνια, στην ίδια έκθεση. Το ίδιο ισχύει και για το μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα, που προσφέρει αναλογία βάρους/ισχύος μικρότερη των 4 κιλών/ίππο. Γι΄ αυτό φροντίζει και ο, τοποθετημένος στο κέντρο, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 1750 Turbo, που αποτελεί μια εξέλιξη του κινητήρα που χρησιμοποιείται ήδη στην έκδοση Quadrifoglio Verde της Giulietta.

 

Με αλουμινένιο μπλοκ και βελτιωμένα συστήματα εισαγωγής και εξαγωγής, αναμένεται να αποδίδει περί τους 280 ίππους. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς, μέσω εξατάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου δύο συμπλεκτών. Το διθέσιο κουπέ είναι μικρό σε μέγεθος με μόλις 4 μέτρα μήκος, 2 μέτρα πλάτος, 1,18 μέτρα ύψος και μεταξόνιο 2,4 μέτρων. Η Alfa Romeo 4C σηματοδοτεί επίσης την πρεμιέρα του νέου επιλογέα Alfa DNA, ο οποίος προσφέρει τις τρεις στάνταρ επιλογές που έχουμε γνωρίσει έως τώρα -Dynamic, Natural and All Weather-, αλλά προσθέτει μια ακόμη: τη Race, σχεδιασμένη για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο την οδηγική εμπειρία σε πίστα.

Σχεδιασμένη από το Alfa Romeo Style Centre, η 4C φέρνει άμεσα στο νου μερικά από τα παραδοσιακά, εμβληματικά μοντέλα τα οποία έχουν μείνει ανεξίτηλα χαραγμένα στην ιστορία της μάρκας. Ιδιαίτερα δε, από την άποψη των διαστάσεων και τις ομοιότητες της διάταξης, ένα απ' αυτά περισσότερο: την 33 Stradale, ένα αυτοκίνητο που συνδύασε εξαιρετική και καινοτόμα τεχνολογία με ένα ανυπέρβλητο στιλ.

Η 4C σχεδιάστηκε από τους μηχανικούς της Alfa Romeo και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Maserati στη Mόντενα. Το νέο μικρό supercar θα είναι διαθέσιμο στις αγορές το 2013 και θα είναι το αυτοκίνητο που θα φέρει ξανά την Alfa Romeo στην αγορά των ΗΠΑ, συμβάλλοντας στο παγκόσμιο πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας.