Η νέα BMW 3 GT

Μετά τις εκδόσεις σεντάν και στέισον, η σειρά 3 GranTurismo έρχεται για να συνδυάσει δυναμισμό και πρακτικότητα. Με χαρακτηριστικές αναλογίες BMW, τέσσερις πόρτες με παράθυρα χωρίς πλαίσια, οροφή τύπου κουπέ που σβήνει αρμονικά προς τα κάτω και μία μεγάλη πίσω πόρτα -που ανοίγει και κλείνει αυτόματα- διαμορφώνεται το εξωτερικό στιλ της 3 GT. Μία ενεργή πίσω αεροτομή –για πρώτη φορά σε BMW– ελαφραίνει οπτικά τη συνολική εικόνα και αυξάνει την αρνητκή άντωση σε υψηλές ταχύτητες. Η νέα BMW Σειρά 3 Gran Turismo είναι κατά 200 χλστ. μακρύτερη της Touring, έχει μακρύτερο μεταξόνιο (+ 110 χλστ.) και είναι ψηλότερη (+81 χλστ.). Ωστόσο, η έξυπνη χρήση αναλογιών, επιφανειών και γραμμών την καθιστά άμεσα αναγνωρίσιμη ως μέλος της νέας οικογένειας της σειράς 3 .

Ο χώρος αποσκευών αντανακλά τις αυξημένες διαστάσεις του αυτοκινήτου, αφού η χωρητικότητα των 520 λίτρων υπερβαίνει ακόμα και αυτόν της 3αρας Touring κατά 25 λίτρα. Το μεγάλο άνοιγμα φόρτωσης και η πίσω πόρτα που ανοίγει σε μεγάλο ύψος διευκολύνουν την πρόσβαση. Πρακτικά στάνταρντ χαρακτηριστικά, όπως τα διαιρούμενα (σε αναλογία 40:20:40) και αναδιπλούμενα πίσω καθίσματα με αναδιπλούμενα προσκέφαλα και πλάτες με ρυθμιζόμενη κλίση και το ράφι δύο τμημάτων, υπογραμμίζουν τη λειτουργικότητά της.

Η γκάμα των κινητήρων καλύπτει ένα εύρος ισχύος από 143 έως και 306 ίππους, με τεχνολογία TwinPower Turbo. Ο κορυφαίος εξακύλινδρος βενζινοκινητήρας της BMW 335i Gran Turismo πλαισιώνεται από τους δύο τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες των 328i και 320i. Οι δύο δίλιτροι ντίζελ των 320d και 318d Gran Turismo ολοκληρώνουν την γκάμα στο ξεκίνημα του μοντέλου.

Η ισχύς μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω εξατάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, αλλά προαιρετικά προσφέρεται το οκτατάχυτο αυτόματο κιβώτιο για όλες τις εκδόσεις κινητήρων. Και τα δύο συνδυάζονται με σύστημα Start/Stop.