Mini Living Breathe: Ζωή με ελάχιστο αποτύπωμα

Παραμένοντας πιστή στις αρχές της Mini για “Δημιουργική Χρήση Χώρου” και “Ελάχιστο Αποτύπωμα”

Η Mini συνεργάζεται με τους Νεοϋορκέζους αρχιτέκτονες της SO-IL για τη παρουσίαση της εγκατάστασης Mini Living – Breathe στο φετινό Salone del Mobile στο Μιλάνο. Το Mini Living – Breathe είναι μία φουτουριστική πρόταση ζωής στην πόλη με περιβαλλοντική συνείδηση και ελάχιστο φυσικό αποτύπωμα. Η εγκατάσταση αμφισβητεί συμβατικούς τρόπους διαβίωσης και καταδεικνύει πώς η αρχιτεκτονική μπορεί να αντιδράσει δημιουργικά στις μελλοντικές προκλήσεις που απορρέουν από τη συνεχή συρρίκνωση των χώρων διαβίωσης και τους περιορισμένους πόρους των αστικών περιοχών.
 
Παραμένοντας πιστή στις αρχές της Mini για “Δημιουργική Χρήση Χώρου” και
“Ελάχιστο Αποτύπωμα”, η εγκατάσταση επινοεί ως δια μαγείας ελκυστικούς χώρους διαβίωσης για μέχρι τρία άτομα σε ένα χώρο πλάτους 5 μέτρων και ύψους 10 μέτρων. Ταυτόχρονα, φέρνει στον προσκήνιο της ιδέα της ‘ενεργούς εμπειρίας’, σε αυτή την περίπτωση μέσω της επίγνωσης του περιβάλλοντος. Το σπίτι μεταμορφώνεται σε ένα ενεργό οικοσύστημα που μπορεί να έχει θετική συμβολή στο περιβάλλον του (εδώ εκφράζεται με την ευφυή χρήση πόρων απαραίτητων για τη ζωή, όπως αέρας, νερό και φως). 
Το διάφανο, εύκαμπτο, εξωτερικό περίβλημα φιλτράρει τον αέρα και γεμίζει την εγκατάσταση με φυσικό φως, δημιουργώντας ένα φωτεινό και ευχάριστο περιβάλλον στο εσωτερικό. Επιπλέον, ένας κήπος στη στέγη, με εύρωστα φυτά που παράγουν οξυγόνο συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα και του αστικού μικροκλίματος γύρω του. Τέλος στην οροφή, μία έξυπνη δομή συλλέγει το βρόχινο νερό για μετέπειτα χρήση. Η βασική δομή της εγκατάστασης αποτελείται από επαναχρησιμοποιήσιμα, φιλικά προς το περιβάλλον ανακυκλώσιμα υλικά, ως επισφράγιση της συνολικής προσπάθεια προστασίας των πόρων.
 
Το ‘Breathe’ είναι η τρίτη εγκατάσταση που δημιουργείται στο πλαίσιο του Mini Living, μιας δημιουργικής πρωτοβουλίας ανταλλαγής ιδεών που ξεκίνησε η φίρμα το 2016 με θέμα Αρχιτεκτονικές λύσεις για μελλοντικούς αστικούς χώρους διαβίωσης. Πέρσι, παρουσίασε καινοτόμες ιδέες για κοινή και συνεργατική διαβίωση/lifestyle/εργασία σε αστικές περιοχές μέσω των εγκαταστάσεων Do Disturb (Μιλάνο) και Forests (London Design Festival).
 
Η εταιρία θα παρουσιάσει τη φουτουριστική εγκατάστασή της στο Salone del Mobile 2017. Οι επισκέπτες του Salone del Mobile στο Μιλάνο, θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν την εγκατάσταση το διάστημα 4–9 Απριλίου 2017. Η πλατφόρμα σχεδίασης και έρευνας A/D/O της μάρκας στη Νέα Υόρκη θα υποστηρίξει το πρόγραμμα παρουσίασης στο Μιλάνο.