Πλήρως Ηλεκτρικό Ford Focus

Ένα από τα 13 νέα, παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που θα λανσάρει η Ford την επόμενη πενταετία

Το νέο Focus Electric είναι ένα από τα 13 νέα, παγκόσμια ηλεκτρικά οχήματα που θα λανσάρει η Ford την επόμενη πενταετία, μεταξύ των οποίων:

• Ένα νέο, ηλεκτρικό SUV με εκτιμώμενη αυτονομία τουλάχιστον 480 km που θα κυκλοφορήσει μέχρι το 2020

• Ένα νέο, plug-in hybrid Transit Custom van που προγραμματίζεται για μαζική παραγωγή το 2019, και αυτή τη στιγμή δοκιμάζεται σε ένα project πολλών εκατομμυρίων ευρώ με σκοπό να συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα στο Λονδίνο

• Μία υβριδική έκδοση της θρυλικής Ford Mustang

Μαζί με το νέο Focus Electric, η Ford προσφέρει επίσης το μοντέλο Mondeo Hybrid για τους Ευρωπαίους πελάτες της. Η Ford επικεντρώνει το «ηλεκτρικό» σχέδιό της στα δυνατά της σημεία, μετατρέποντας σε ηλεκτρικά τα πιο δημοφιλή, μαζικής παραγωγής επαγγελματικά οχήματα, φορτηγά, SUV και οχήματα υψηλών επιδόσεων ώστε να τα κάνει ακόμα πιο αποδοτικά, παραγωγικά και απολαυστικά στην οδήγηση.

Το νέο 5θυρο Focus Electric χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό μοτέρ 145 ίππων και μία μπαταρία 33,5 kilowatt-hour, σχεδόν 50% περισσότερη χωρητικότητα από του προηγούμενου μοντέλου. Τόσο η μπαταρία όσο και το ηλεκτρικό μοτέρ είναι ψύχονται και θερμαίνονται μέσω υγρού, κάτι που βοηθά το Focus Electric να είναι πιο αποδοτικό στην κατανάλωση ενέργειας και παράλληλα επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Ένα νέο σύστημα ταχείας φόρτισης Combined Charging System (CCS) επιτρέπει στους οδηγούς να συνδέουν το ηλεκτρικό Focus τους σε σημεία ταχείας φόρτισης DC σε σταθμούς εξυπηρέτησης και ξεκούρασης σε όλη την Ευρώπη, προσφέροντας το 80% της φόρτισης σε 30 μόλις λεπτά.

Χρησιμοποιώντας την ίδια φίσα φόρτισης σε έναν οικιακό φορτιστή 32 amp AC, οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν το Focus Electric για αυτονομία περίπου 225 km σε 5 ώρες, και 150 km αντίστοιχα σε 3-4 ώρες. Σύμφωνα με έρευνες, το 90% των οδηγών διανύει λιγότερο από 100 km την ημέρα με το αυτοκίνητό του και η μέση απόσταση που καλύπτει καθημερινά είναι 46 km.

Η Ford έχει υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με αρκετούς άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων με σκοπό τη δημιουργία του ισχυρότερου δικτύου φόρτισης στην Ευρώπη, με αρχικό στόχο 400 σημεία εξαιρετικά ταχείας φόρτισης σε όλη την περιοχή.

Εκτός από τη μεγαλύτερη αυτονομία και την ταχύτερη φόρτιση, το νέο Focus Electric προσφέρει το τελευταίο σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 3 με το οποίο οι οδηγοί μπορούν να ελέγχουν τα συστήματα ήχου, πλοήγησης και συνδεμένα smartphones χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές στην καθομιλουμένη, και είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto™.

Οι οδηγοί του ηλεκτρικού Focus με smartwatches μπορούν απλά να κοιτάζουν τον καρπό τους για να ελέγχουν την κατάσταση της μπαταρίας του αυτοκινήτου τους, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή MyFord Mobile smartwatch app. Με την εφαρμογή αυτή, οι ιδιοκτήτες μπορούν επίσης να βρίσκουν πού έχουν παρκάρει το αυτοκίνητό τους, να το κλειδώνουν και να το ξεκλειδώνουν από απόσταση και να ελέγχουν την αυτονομία, ακόμα και να λαμβάνουν βασικές πληροφορίες για το πιο πρόσφατο ταξίδι τους.

Το Focus Electric είναι διαθέσιμο για παραγγελία ήδη σε Βέλγιο, Φινλανδία Γερμανία, Ουγγαρία, Νορβηγία, Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχετικά Tags
Ford