Νέο Skoda Octavia

H τρίτη γενιά του Skoda Octavia βασίζεται στη νέα πλατφόρμα MQB του γκρουπ VW και θέτει εκ νέου τα στάνταρντ της κατηγορίας σε επίπεδο ευρυχωρίας και σχέσης αξίας-τιμής.

Μεγαλύτερο κατά 90 χιλιοστά σε μήκος, 45 χιλιοστά σε πλάτος και με 108 χιλιοστά μακρύτερο μεταξόνιο, το νέο Octavia προσφέρει μεγαλύτερους χώρους για τους επιβάτες, οι οποίοι έχουν και 590 λίτρα διαθέσιμα για τις αποσκευές τους.

Με νέα, πιο μοντέρνα αισθητική και εξοπλισμένο με όλα τα σύγχρονα συστήματα άνεσης, ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας (π.χ για πρώτη φορά θα διατίθενται cruise control, σύστημα αναγνώρισης οδικών σημάτων, αερόσακοι γονάτου για τους εμπρός επιβάτες και πλευρικοί αερόσακοι για τους πίσω), το νέο Octavia θέτει νέα στάνταρντ για την εταιρεία. Άλλωστε, όπως δηλώνει και ο πρόεδρος, Winfried Vahland, "το Octavia είναι η καρδιά της Skoda. Ενσωματώνει όλα τα καλά γονίδια της Skoda: Άφθονους χώρους, ποιότητα, μοντέρνα, ώριμη τεχνολογία, υψηλή λειτουργικότητα, και την καλύτερη σχέση αξίας-τιμής".

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει τέσσερις βενζινοκινητήρες TSI και τέσσερις ντίζελ TDI, oι οποίοι χάρη στη μείωση του βάρους του αυτοκινήτου -έως και κατά 102 κιλά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά-, θα προσφέρουν βελτιωμένες επιδόσεις και μειωμένη κατανάλωση. Όλες οι εκδόσεις -πλην των βασικών- θα εξοπλίζονται με start/stop και σύστημα ανάκτησης ενέργειας, ενώ πρωταθλητής εκπομπής ρύπων είναι ο 1600αρης κινητήρας ντίζελ με μόλις 89 γρ./χλμ. CΟ2 και κατανάλωση 3,4 λίτρων/100 χλμ.

Σχετικά Tags
Skoda