Αυτό είναι το νέο Volvo V90

Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι

Το νέο Volvo V90 παρουσιάστηκε πριν από λίγο σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη. Πρόκειται για το νεότερο μοντέλο της σουηδικής μάρκας, που ήρθε να συμπληρώσει την γκάμα των «90», δίπλα στο ήδη πολύ επιτυχημένο XC90 και το S90, που αποκαλύφθηκε πριν μερικές εβδομάδες.

Με το λανσάρισμα του Volvo V90 οι Σουηδοί ανεβάζουν την κατηγορία των premium wagons σε νέα επίπεδα, θέτοντας νέα standards στο τομέα της αισθητικής, των υλικών και του φινιρίσματος, χωρίς να κάνουν τον παραμικρό συμβιβασμό όσον αφορά την πρακτικότητα, που αποτελεί σήμα κατατεθέν κάθε wagon μοντέλου.

Ελάχιστες είναι οι μάρκες που μπορούν να ισχυριστούν ότι έχουν λαμπρή παράδοση στη σχεδίαση και το λανσάρισμα wagon μοντέλων που άφησαν εποχή και η Volvo σίγουρα είναι μία από αυτές. Μία ένδοξη ιστορία 60 και πλέον χρόνων, η οποία ξεκίνησε με το Volvo Duett, το οποίο είχε παρουσιαστεί το 1953, με τη σουηδική μάρκα να περνάει σε μία νέα εποχή με το νέο V90.

Το V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα, αρθρωτή πλατφόρμα, η οποία προσφέρει στη σουηδική μάρκα ένα τεράστιο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

Το V90 προσφέρει τεχνολογία αιχμής. Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα πλέον προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας στο κόσμο που διαθέτει το V90 περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση ενώ το Apple Car Play ανεβάζει την εμπειρία της συνδεσιμότητας σε κορυφαία επίπεδα. Παράλληλα, στο μηχανολογικό τομέα το V90 διαθέτει ότι πιο hi-tech υπάρχει σήμερα στην αυτοκινητοβιομηχανία. Χαρακτηριστικά, η T8 Twin Engine plug-in υβριδική έκδοση θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων ενώ η αυτονομία -μόνο με ηλεκτροκίνηση- θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα.

Το Volvo V90 κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του στο κοινό, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη νέο S90, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, το Μάρτιο. Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.

Σχετικά Tags
Volvo