Eπαναστατική πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις

Mια νέα, επαναστατική πρόταση για τις αστικές μετακινήσεις έρχεται από την Ελβετία και τον γνωστό, για τις συνήθως εκκεντρικές δημιουργίες του, Frank M. Rinderknecht, της Rinspeed. Πρόκειται για ένα ηλεκτροκίνητο van μήκους μόλις 3,6 μέτρων και ύψους 2,2 μέτρων που δημιουργήθηκε ειδικά για όλους όσοι "μοιράζονται" τις αστικές διαδρομές και θα παρουσιαστεί το Μάρτιο, στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης.

"Το μοίρασμα μιας διαδρομής με άλλους που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση γίνεται πλέον μέσω διαδικτύου και smartphone και λειτουργεί σε πραγματικό χρόνο", επισημαίνει ο Frank Rinderknecht. "Θέλεις να πηγαίνεις στη δουλειά σου καθημερινά ή κάπου αλλού άμεσα και σε χρόνο μηδέν έχεις βρει έναν οδηγό που θα σε μεταφέρει. Το microMAX με τις σχεδόν όρθιες θέσεις του είναι το ιδανικό μέσο για γρήγορες, κοντινές διαδρομές. Είναι το αυτοκίνητο που συμπληρώνει την ψηφιακή εφαρμογή".

Με τις σχεδόν όρθιες θέσεις για τρεις επιβάτες και τον οδηγό δημιουργείται ένα ευρύχωρο εσωτερικό που εμπεριέχει όλες τις σπιτικές ανέσεις, όπως... ψυγείο, καφετιέρα και ασφαλώς πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μετά από όλα αυτά ποιος δε θα ήθελε να μένει στην Ελβετία;