Ανανεωμένες Porsche Targa 4/S & Carrera 4/S

Έπειτα από την πρόσφατη ανανέωση της Porsche Carrera 911 και Carrera S, ακολούθησαν οι facelift version της Targa 4 και 4S, καθώς και της Carrera 4 και 4S.

Τα νέα μοντέλα θα εξοπλίζονται με τον ίδιο twin turbo 3λιτρο κινητήρα της 911, ο οποίος αποδίδει 370 ίππους και 450 Nm ροπής στις «απλές» εκδόσεις, ενώ στις εκδόσεις S η ιπποδύναμη αγγίζει τα 420 άλογα και η ροπή τα 500 Nm.

Η μετάδοση της κίνησης γίνεται είτε μέσω ενός 7ταχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, είτε μέσω ενός διπλού συμπλέκτη PDK, το οποίο έχει αναβαθμιστεί ελαφρώς ώστε οι αλλαγές να πραγματοποιούνται πιο γρήγορα. Επιπλέον έχει προσαρτηθεί η ηλεκτρονικά ελεγχόμενη ανάρτηση PASM, ενώ το αμάξωμα έχει χαμηλώσει κατά 10 χλστ.

Στον τομέα των επιδόσεων η 911 Carrera 4 εξοπλισμένη με το PDK κιβώτιο και το Sport Chrono πακέτο, επιταχύνει έως τα 100 χλμ/ώρα σε 4,1 δλ (0,4 δλ ταχύτερη από τη προκάτοχό της, ενώ η 4S χρειάζεται 3,8 δλ. (0,3 δλ πιο γρήγορη από το προηγούμενο μοντέλο).

Η cabrio S και η 911 Targa 4 με τον ίδιο εξοπλισμό χρειάζονται 0,2 δλ επιπλέον για την ίδια διαδικασία. Η τελική ταχύτητα των νέων Porsche ποικίλει αναλόγως έκδοσης, από τα 287 χλμ/ώρα έως και τα 305 χλμ/ώρα.

Επιπρόσθετα όλες οι Carrera και Targa 4 και 4S διαθέτουν νέους προβολείς με νέα φώτα ημέρας τεσσάρων σημείων καθώς και νέα πίσω φωτιστικά σώματα, ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, ενώ επανασχεδιασμένο είναι το πίσω καπό που φέρει κάθετες πλέον γρίλιες. Στο εσωτερικό έχει τοποθετηθεί ένα νέο τιμόνι, καθώς και αναβαθμισμένο σύστημα infotainment με οθόνη αφής 7 ιντσών.

Πηγή: autotriti.gr