Στην Ελλάδα το νέο Volvo XC90

Η οικονομική κρίση και οι συνέπειές της φαίνεται πως δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις της Volvo για την επέκτασή της στην ελληνική αγορά. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία λανσάρει στην εγχώρια αγορά το πιο μεγάλο SUV της γκάμας της. Πρόκειται για τη νέα γενιά του Volvo XC90. Κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης στη Βάρκιζα παρουσιάστηκαν τα στοιχεία του σουηδικού αυτοκινήτου και δόθηκε η δυνατότητα δοκιμαστικής οδήγησης.

Το νέο Volvo XC90, είναι το αποτέλεσμα ενός τριετούς προγράμματος εξέλιξης. Η συνολική επένδυση ξεπέρασε τα ένδεκα δισεκατομμύρια δολάρια και είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας που έχει σχεδιαστεί, εξελιχθεί και κατασκευαστεί αποκλειστικά από την συγκεκριμένη εταιρεία.

Επίσης είναι το πρώτο αυτοκίνητο που προέρχεται από τη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA), η οποία προσφέρει μεγάλες δυνατότητες ευελιξίας, εξέλιξης και οικονομίας κλίμακας. Ανακοινώθηκε ότι από αυτή την πλατφόρμα θα προέλθουν όλα τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας.

Έμφαση δόθηκε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στα συστήματα ασφάλειας που διαθέτει το νέο αυτοκίνητο. Ανακοινώθηκε ότι στο βασικό εξοπλισμό διαθέτει δύο νέες τεχνολογίες ασφάλειας: σύστημα προστασίας σε περίπτωση εκτροπής από το δρόμο και δυνατότητα αυτόματου φρεναρίσματος σε διασταύρωση με αντίθετα ερχόμενο όχημα. Επίσης, περιλαμβάνεται στο βασικό εξοπλισμό το City Safety, το οποίο εκτός της αυτόματου φρεναρίσματος για αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητα έως 50 χλμ./ώρα περιλαμβάνει και την ανίχνευση πεζών και ποδηλατών/δικυκλιστών με επίσης αυτόματο φρενάρισμα, που πλέον λειτουργεί και τη νύχτα.

Εξοπλίζεται με τετρακύλινδρους βενζινοκινητήρες και πετρελαιοκινητήρες 2.000 κ.εκ. Drive-E, με ισχύ από 190 έως 400 ίππους. Ντίζελ D4, ισχύος 190 ίππων, η μόνη που δεν είναι τετρακίνητη, D5 με 225 ίππους. Βενζίνη Τ6 320 ίππων, Τ5 254 ίππων και η υβριδική έκδοση Τ8 ισχύος 400 ίππων. Η τελευταία διαθέτει βενζινοκινητήρα που κινεί τους εμπρός τροχούς απόδοσης 318 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα που κινεί τον πίσω άξονα ισχύος 82 ίππων. Νέο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων.

Κατά τη διάρκεια της μικρής σε διάρκεια δοκιμαστικής οδήγησης με την έκδοση D5 225 ίππων, διαπιστώθηκε ότι το πολυτελές αυτοκίνητο ελεύθερου χρόνου προσφέρει υψηλές επιδόσεις, πρωτόγνωρα επίπεδα άνεσης, και υψηλά ποσοστά οδηγικής συμπεριφοράς. Τέσσερα διαφορετικά επίπεδα εξοπλισμού, Kinetic, Momentum, Inscription και R-Design. Αρχική τιμή 60.450 με το όφελος της απόσυρσης.

Σχετικά Tags
Volvo