Το νέο υβριδικό σύστημα της Honda

Ένα νέο, ελαφρύ και συμπαγές υβριδικό σύστημα δημιούργησε η Honda με την ονομασία “SPORT HYBRID Intelligent Dual Clutch Drive” (i-DCD), με ένα ηλεκτροκινητήρα κατάλληλο για μικρά οχήματα. Το νέο υβριδικό σύστημα αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη γενιά κινητήρων φιλοσοφίας Earth Dreams Technology που προσφέρει επιδόσεις σε συνδυασμό με οικονομία καυσίμου.

Το νέο υβριδικό σύστημα συνδυάζει τετρακύλινδρο κινητήρα 1,5 λίτρων, που λειτουργεί σύμφωνα με τον αποδοτικό κύκλο Atkinson, με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη, που φέρει ενσωματωμένο ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, και μπαταρία ιόντων λιθίου. Με τη βοήθεια των συμπλεκτών ο κινητήρας εμπλέκεται όταν απαιτείται μέγιστη επιτάχυνση, αποσυνδέεται κατά την επιβράδυνση για μέγιστη οικονομία καυσίμου, ενώ το σύστημα προσφέρει και τη δυνατότητα αμιγώς ηλεκτρικής κίνησης σε μικρές και μεσαίες ταχύτητες. Η βελτίωση της απόδοσης που επιτυγχάνει είναι πάνω από 30% συγκριτικά με ένα συμβατικό υβριδικό σύστημα.

Το νέο SPORT HYBRID Intelligent Dual Clutch Drive έρχεται να προστεθεί στο SPORT HYBRID Intelligent Multi Mode Drive και το SPORT HYBRID SH-AWD, (το υβριδικό σύστημα τριών ηλεκτροκινητήρων για μεγάλα οχήματα που επιτρέπει την ανεξάρτητη κατανομή ροπής στους δύο πίσω τροχούς). Η Honda προσαρμόζει τα υβριδικά συστήματα στα χαρακτηριστικά και την κατηγορία κάθε αυτοκινήτου, πολιτική που θα ακολουθήσει και θα επεκτείνει ακόμα περισσότερο στο μέλλον.