Νέο Ford Galaxy: Ευρύχωρο, βελτιωμένο και τεχνολογικά προηγμένο

Η Ford αποκάλυψε το νέο Galaxy, ένα ευρύχωρο, βελτιωμένο και τεχνολογικά προηγμένο όχημα μεταφοράς επιβατών που υπόσχεται πολυτελή ταξίδια για επτά άτομα.

Υιοθετώντας την τελευταία παγκόσμια σχεδιαστική γλώσσα της εταιρίας με προηγμένη μάσκα και προβολείς slim-line, το νέο Galaxy προσφέρει επτά καθίσματα κανονικών διαστάσεων, που επιτρέπουν την εύκολη διαμόρφωση των χώρων επιβατών και αποσκευών με μία λειτουργία πρωτιά στην κατηγορία που ανυψώνει τα καθίσματα της 3ης σειράς με ένα μπουτόν.

Οι εμπρός επιβάτες απολαμβάνουν υψηλότερα επίπεδα άνεσης χάρη στη λειτουργία μασάζ των Multi-Contour Seats της Ford. Οι πίσω επιβάτες επωφελούνται από την πίσω ανάρτηση integral link που παρέχει μία ομαλή και αθόρυβη εμπειρία ταξιδιού.

Στο νέο Galaxy ο χώρος επιβατών και αποσκευών μεγιστοποιείται ευκολότερα από ποτέ. Από ένα πάνελ ελέγχου στον πίσω χώρο αποσκευών και τα 5 καθίσματα (της 2ης και 3ης σειράς) αναδιπλώνονται με ένα μπουτόν. Το πάνελ μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την αυτόματη ανύψωση των καθισμάτων της 3ης σειράς, πρωτιά για την κατηγορία.

Το επίπεδο πάτωμα του χώρου αποσκευών διευκολύνει τη φόρτωση μεγάλων αντικειμένων ενώ με τη δυνατότητα μετακίνησης εμπρός / πίσω και ανάκλισης των καθισμάτων της 2ης και 3ης σειράς ατομικά, ο χρήστης μπορεί να διαμορφώνει εύκολα συνδυασμούς χώρων επιβατών και αποσκευών ανάλογα με τις ανάγκες του, από διαδρομές στο σχολείο μέχρι μεταφορά στο αεροδρόμιο. Κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών το νέο Cargo Management System προσφέρει 20 L κρυφού αποθηκευτικού χώρου, και βοηθά στη μεταφορά αντικειμένων μεγάλου ύψους.

Οι επιβάτες μπορούν να αποθηκεύουν μπουκάλια 1.5 L σε θήκες στις πόρτες ενώ οι αποθηκευτικοί χώροι κάτω από τα καθίσματα προσφέρουν εύκολη πρόσβαση σε πολλά αντικείμενα, από laptop μέχρι βιβλία ή snacks. Επάνω στο ταμπλό μπορούν επίσης να τοποθετηθούν πράγματα, και στην κεντρική κονσόλα προβλέπεται ειδικός χώρος για την αποθήκευση κινητών τηλεφώνων και μουσικών συσκευών. Οι γονείς θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ένα στάνταρ καθρέπτη επιτήρησης παιδιών που προσφέρει μία ευρυγώνια άποψη των καθισμάτων των επιβατών.

Ο χώρος της καμπίνας μεγιστοποιείται με την τεχνολογία λεπτών καθισμάτων ειδικής σχεδίασης. Οι επιβάτες της 2ης και 3ης σειράς ωφελούνται από τον αυξημένο χώρο στην περιοχή της κεφαλής - μέχρι 10 mm παραπάνω σε σχέση με το απερχόμενο Galaxy ενώ τα καθίσματα της 3ης σειράς προσφέρουν περισσότερο χώρο από βασικούς ανταγωνιστές, μέχρι 40 mm παραπάνω χώρο για το κεφάλι. Ο χώρος για τους ώμους και τους αγκώνες έχει βελτιστοποιηθεί διατηρώντας την παραδοσιακή σχεδίαση ανοίγματος πίσω θυρών. Οι επιβάτες της 3ης σειράς νιώθουν σαν στο σπίτι τους με δικούς τους αποθηκευτικούς χώρους στο υποβραχιόνιο καθώς και θήκες αναψυκτικών.

Εύκολη πρόσβαση στην 3η σειρά προσφέρουν τα καθίσματα easy-entry της 2ης σειράς που αναδιπλώνονται και μετακινούνται προς τα εμπρός με μία κίνηση, ενώ και η σχεδίαση του πατώματος διευκολύνει τους επιβάτες στην είσοδο και έξοδο από το αυτοκίνητο. Μία διπλή τσιμούχα προστατεύει την εσωτερική επένδυση από ρύπους αλλά και τα ρούχα των επιβατών καθώς ακουμπάνε στο αμάξωμα μπαίνοντας ή βγαίνοντας από το αυτοκίνητο.

Τα Ford Multi-Contour Seats με λειτουργία μασάζ Active Motion είναι σχεδιασμένα για να μειώνουν την μυϊκή κόπωση κυρίως σε πιο μακρινά ταξίδια. Έχοντας εξελιχθεί με τη βοήθεια εξειδικευμένων γιατρών, τα ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα καθίσματα προς 8 κατευθύνσεις ενσωματώνουν επίσης λειτουργίες θέρμανσης και ψύξης και χρησιμοποιούν ένα σύστημα από 11 φουσκωτά μαξιλαράκια που κάνουν χαλαρωτικό μασάζ σε μηρούς, πίσω και το κάτω τμήμα της πλάτης. Τα μαξιλάρια της έδρας ξεφουσκώνουν μόλις ανοίγουν οι πόρτες για να διευκολύνουν την έξοδο, ενώ διατίθεται λειτουργία μνήμης για το κάθισμα του οδηγού. Τα προσκέφαλα των εμπρός καθισμάτων ρυθμίζονται προς τα πάνω, κάτω, εμπρός και πίσω. Το Galaxy προσφέρει επίσης για πρώτη φορά μία λειτουργία ηλεκτρικής ρύθμισης για την κολόνα του τιμονιού (απόσταση & κλίση) και θερμαινόμενο τιμόνι.

Η ανεύρεση της ιδανικής θερμοκρασίας επιτυγχάνεται τώρα πολύ ταχύτερα με το αναβαθμισμένο σύστημα θέρμανσης, εξαερισμού και A/C που έκανε ντεμπούτο στην Ευρώπη με το νέο Ford Mondeo. Το σύστημα προσφέρει περισσότερη ροή αέρα, είναι ικανό για χαμηλότερες θερμοκρασίες, ενώ είναι και πιο αθόρυβο. Οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων μπορούν να επιλέγουν τις δικές τους ρυθμίσεις με ειδικό σύστημα κλιματισμού και τα δικά τους χειριστήρια. Το εσωτερικό διατηρείται επίσης δροσερό στη λιακάδα χάρη στη χρήση θερμομονωτικού φιμέ κρυστάλλου που δεν επιτρέπει την είσοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας και της θερμότητας μέσα στην καμπίνα.

Η διάταξη πίσω ανάρτησης integral link της Ford πετυχαίνει την απαιτούμενη ενδοτικότητα για μεγαλύτερη άνεση, διατηρώντας παράλληλα πλευρική ακαμψία για ανώτερη κατευθυντικότητα και οδική συμπεριφορά. Η ανάρτηση αυτή (ίδια με Mondeo & S-Max) επιτρέπει επίσης στον τροχό να οπισθοχωρεί ελαφρώς περισσότερο στις ανωμαλίες του οδοστρώματος. Αυτό προσφέρει βελτιωμένη απορρόφηση κραδασμών για πιο ομαλή οδήγηση και μειωμένα επίπεδα θορύβου. Το Galaxy προσφέρεται επίσης με σύστημα αυτόματης ρύθμισης πίσω ανάρτησης που διατηρεί το βέλτιστο ύψος αμαξώματος για άνεση και οδική συμπεριφορά.

Ηχοαπορροφητικό υλικό στις ποδιές του κάτω τμήματος του αμαξώματος, στις επενδύσεις των θόλων των τροχών και στις εμπρός & πίσω πόρτες καθώς και η εκτενέστερη χρήση κλειστών κοιλοτήτων πλαισίου συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο αθόρυβης καμπίνας. Ηχομονωτικό κρύσταλλο για το παρμπρίζ και τα πλαϊνά παράθυρα περιορίζει το θόρυβο του αέρα και του περιβάλλοντος.

Οι οδηγοί υποστηρίζονται από συστήματα που παρακολουθούν τα όρια ταχύτητας, τους πεζούς και άλλα οχήματα ώστε οι ίδιοι να παραμένουν προσηλωμένοι στην οδήγηση. Μεταξύ άλλων, το Adaptive Front Lighting System της Ford προσαρμόζει τη γωνία δέσμης των προβολέων σύμφωνα με το οδηγικό περιβάλλον και μπορεί να αποτρέψει το ‘θάμπωμα’ τον άλλων οδηγών με τη λειτουργία Glare-Free Highbeam.

Οι τεχνολογίες του νέου Galaxy διευκολύνουν επίσης το παρκάρισμα:

• Perpendicular Parking μπορεί να ανιχνεύει και να παρκάρει αυτόματα (hands-free) με όπισθεν το αυτοκίνητο σε χώρους στάθμευσης κάθετα δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα, όπως το Active Park Assist υποστηρίζει τους οδηγούς στο παράλληλο παρκάρισμα

• Park-Out Assist βοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται από παράλληλο χώρο στάθμευσης, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του τιμονιού ενώ ο οδηγός ελέγχει το γκάζι και το φρένο

• Side Parking Aid εκδίδει ηχητικές προειδοποιήσεις και προβάλλει στην οθόνη τις αποστάσεις από εμπόδια γύρω από το όχημα

• Cross Traffic Alert προειδοποιεί τους οδηγούς που εξέρχονται με όπισθεν από έναν κάθετο χώρο στάθμευσης για πιθανή διέλευση οχημάτων πίσω τους

• Front Split View Camera αυξάνει το πεδίο ορατότητας του οδηγού όταν εξέρχεται από ένα χώρο στάθμευσης ή διασταύρωση με ένα σύστημα κάμερας 180 μοιρών εγκατεστημένο στο εμπρός τμήμα του Galaxy, και προβάλλει την εικόνα στην οθόνη αφής υψηλής ανάλυσης 8 ιντσών στην κεντρική κονσόλα

Άλλες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού που προσφέρει το νέο Galaxy είναι Blind Spot Information System, Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid και Driver Alert.

Το Ford SYNC 2 με Voice Control επιτρέπει στους οδηγούς να ελέγχουν τις λειτουργίες του τηλεφώνου και των συστημάτων ψυχαγωγίας, κλιματισμού και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Χρήσιμο εργαλείο για ταξίδια ή διακοπές με την οικογένεια καθώς μπορεί να εμφανίσει και μία λίστα με τα τοπικά εστιατόρια μόλις ο οδηγός πει: “I’m hungry” ή να αναζητά τουριστικά μέρη ή σημεία ενδιαφέροντος με το όνομά τους.

Το SYNC 2 περιλαμβάνει επίσης Emergency Assistance, που συνδέει άμεσα τους επιβάτες του οχήματος με τις τοπικές υπηρεσίες σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης μετά από ένα ατύχημα στη γλώσσα της περιοχής.

Το Galaxy για πρώτη φορά, επιτρέπει στους γονείς να ανοίγουν εύκολα την πόρτα του χώρου αποσκευών ακόμα και αν κρατάνε σακούλες με ψώνια, καροτσάκια, ακόμα και βρέφη. Η ηλεκτρική Hands-Free Liftgate πίσω πόρτα μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με μία κίνηση του ποδιού κάτω από τον πίσω προφυλακτήρα. Το επίπεδο άνεσης αυξάνεται με τους στάνταρ ηλεκτρικούς, εξωτερικούς καθρέπτες που είναι ιδανικοί τα παγωμένα πρωινά και το ηλεκτρικό χειρόφρενο με Hill Launch Assist.

Το Galaxy συνδυάζει την προηγμένη παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford με εξελιγμένες τεχνολογίες. Η σχεδίαση πίσω ανάρτησης integral link περιλαμβάνει αλουμινένιους κάτω βραχίονες ελέγχου που μειώνουν το βάρος κατά 2 kg. Αλουμινένια εμπρός ακροαξόνια με ενσωματωμένα ρουλεμάν τροχών βελτιώνουν την ακαμψία ώστε να επιτυγχάνεται πιο ακριβής απόκριση.

Οι αποσβεστήρες και τα ελατήρια είναι ρυθμισμένα ειδικά για το Galaxy, ενώ εξακολουθεί να προσφέρεται το Continuous Control Damping που προσαρμόζει την ανάρτηση με ρυθμίσεις πλαισίου “comfort,” “normal” και “sport” με κριτήριο την άνεση, την κανονική ή τη σπορ συμπεριφορά.

Το Electronic Power Assisted Steering επίσης για πρώτη φορά επιτρέπει την προσαρμογή της υποβοήθησης διεύθυνσης σε αρμονία με αυτές τις ρυθμίσεις.

Το Galaxy είναι από τα πρώτα οχήματα που απολαμβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας Adaptive Steering η οποία θα διευκολύνει τους ελιγμούς του 7θέσιου στην πόλη και θα προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια διεύθυνσης στις υψηλότερες ταχύτητες. Το σύστημα EPAS επιτρέπει επίσης τις λειτουργίες Torque Steer Compensation και Active Nibble Compensation που αντισταθμίζουν τις ανεπιθύμητες αντιδράσεις και κραδασμούς στο σύστημα διεύθυνσης.

Ισχυροί, αποδοτικοί νέοι κινητήρες θα αυξήσουν περαιτέρω τις επιδόσεις εντός και εκτός πόλης. Το νέο Galaxy θα διατίθεται με το νέο 2.0 TDCi Bi-turbo diesel 210 PS, που προσφέρει βελτιωμένη απόκριση και αποδίδει ροπή 450 Nm από τις 2.000 rpm.

Ο αναβαθμισμένος 2.0- TDCi diesel με ένα υπερσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας προσφέρεται με 120 PS, 150 PS και 180 PS, έχοντας αναθεωρημένο μπλοκ, νέα κυλινδροκεφαλή και χαρτογράφηση ψεκασμού καυσίμου. Το σύστημα μετεπεξεργασίας καυσαερίων με παγίδευση των οξειδίων του αζώτου (NOX) φτωχού μείγματος συμβάλλει στην επίτευξη καθαρότερων ρύπων.

Σε επίπεδο βενζινοκινητήρων, η Ford προσφέρει τους νέους, 1.5 EcoBoost 160 PS και 2.0 EcoBoost 240 PS. Ολόκληρη η γκάμα κινητήρων του Galaxy πληροί τις προδιαγραφές ρύπων Euro Stage VI με βελτιωμένα επίπεδα εκπομπών CO2 και κατανάλωσης χάρη στη χρήση:

• Smart Regenerative Charging, που επιλεκτικά ενεργοποιεί τον εναλλάκτη και φορτίζει τη μπαταρία όταν το όχημα ρολάρει και φρενάρει για την ανάκτηση ενέργειας η οποία σε άλλη περίπτωση θα χανόταν – μειώνοντας το φορτίο του κινητήρα για λιγότερη χρήση καυσίμου

• Auto-Start-Stop, που κλείνει αυτόματα τον κινητήρα όταν το όχημα λειτουργεί στο ρελαντί και τον επανεκκινεί όταν ο οδηγός θέλει να ξεκινήσει

• Active Grille Shutter, που βελτιώνει την αεροδυναμική και βελτιστοποιεί τη ροή αέρα για την ψύξη του κινητήρα

Το Galaxy είναι σχεδιασμένο για να βοηθά τους οδηγούς να προστατεύουν το πιο πολύτιμο φορτίο τους, προσφέροντας για πρώτη φορά πλευρικούς αερόσακους στη 2η σειρά καθισμάτων επιπλέον αυτών του οδηγού και συνοδηγού, αερόσακο προστασίας γονάτων του οδηγού και αερόσακους οροφής στην 1η, 2η και 3η σειρά. Προεντατήρες ζωνών ασφαλείας με περιοριστές φορτίου στη 2η σειρά αυξάνουν την ασφάλεια των πίσω επιβατών. Όλα τα καθίσματα φέρουν λειτουργίες υπενθύμισης πρόσδεσης ζωνών ασφαλείας.

Με την τεχνολογία MyKey οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να προγραμματίζουν ένα κλειδί που θα βάζει φραγή στις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις, θα περιορίζει την τελική ταχύτητα, θα εμποδίζει την απενεργοποίηση των συστημάτων υποστήριξης και ασφάλειας, θα μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος και θα το απενεργοποιεί πλήρως εάν οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν ζώνες ασφαλείας

Η ευστάθεια του οχήματος αυξάνεται με τα συστήματα Curve Control και Roll Stability Control που προσαρμόζουν τη ροπή του κινητήρα και το φρένο με σκοπό τη διατήρηση του ελέγχου από τον οδηγό. Η ασφάλεια των πεζών βελτιώνεται με κρυφούς καθαριστήρες σχεδιασμένους να περιορίζουν τους τραυματισμούς από χτυπήματα στο κεφάλι.

Το Galaxy χαρακτηρίζεται από τη σύγχρονη σχεδίαση του εσωτερικού, με κύριο χαρακτηριστικό την ανάγλυφη κεντρική κονσόλα που ξεκινά από το επάνω τμήμα του ταμπλό και οπτικά συγχωνεύεται με τις εμπρός πόρτες.

Λεπτομέρειες και φινιρίσματα προσφέρονται σε αλουμίνιο, charcoal metallic, high-gloss ή silk black. Το άνετο και ευάερο εσωτερικό ενισχύεται από τα μεγάλα παράθυρα και την προαιρετική, πανοραμική κρυστάλλινη οροφή πλήρους μήκους.

Το παραδοσιακό ταμπλό οργάνων δίνει προαιρετικά τη θέση του σε μία ψηφιακή οθόνη 10 ιντσών με αναλογικού στυλ ταχύμετρο και στροφόμετρο.

Οι χρήστες μπορούν επίσης να προσαρμόζουν τις ρυθμίσεις της οθόνης και τα τρισδιάστατα γραφικά στην ψηφιακή οθόνη για μια εξατομικευμένη και διαδραστική εμπειρία. Το σύστημα auto-dimming ρυθμίζει τη φωτεινότητα της οθόνης ώστε να εναρμονίζεται με το φωτισμό του περιβάλλοντος.

Η παρουσίασή του Galaxy, έγινε με τη βοήθεια του ταχυδακτυλουργού Darcy Oake, με τρόπο που μπορείτε να δείτε στη δ/νση: http://bit.ly/GalaxyIllusion.

Σχετικά Tags
Ford