To αστυνομικό όχημα του μέλλοντος

To αστυνομικό όχημα του μέλλοντος θα αποτελείται από ένα κυρίως όχημα που θα φέρει αποσπώμενα μη επανδρωμένα τμήματα που θα μπορούν να καταδιώκουν τους υπόπτους ακόμα και πετώντας!

Έτσι τουλάχιστον το οραματίστηκαν οι σχεδιαστές του στούντιο DesignworksUSA της BMW. ToeΡatrol είναι και η πρότασή με την οποία θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό "Όχημα Περιπολίας Αυτοκινητοδρόμων 2025", που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο της έκθεσης αυτοκινήτου στο Λος Άντζελες.

”Ο ρόλος της DesignworksUSA ως δεξαμενή σκέψης είναι να αμφισβητήσουν το status quo των υφιστάμενων λύσεων” δηλώνει ο πρόεδρος της εταιρείας, LaurenzSchaffer. ”Η συμβολή μας στο διαγωνισμό είναι ένα όραμα χωρίς συνδέσεις στη μελλοντική σχεδιαστική στρατηγική της BMW. Πήραμε το θάρρος να σκεφτούμε πέρα από τα τετριμμένα. Για να τονιστεί η εννοιολογική προσέγγιση, το ντιζάιν μας δεν προσκολλάται σε σχεδιαστικά στοιχεία της BMW και οικείες οπτικές αναφορές, αλλά εξετάζει νέες προϊοντικές τυπολογίες και φρέσκιες ιδέες για σχήματα”, προσέθεσε.

Το αμάξωμα αποτελείται από αλουμινένιο σύρμα μέσα σε ανθρακονήματα και πολυμερείς ρητίνες. Για την προστασία των αστυνομικών δεν υπάρχουν παράθυρα, το παρμπρίζ αντικαθίσταται από μια τεράστια οθόνη, ενώ όλες οι διεπαφές γίνονται μέσω της αφής.