Η Lamborghini Aventador σε έκδοση Roadster

Η Lamborghini παρουσίασε την ρόουντστερ έκδοση της Aventador LP 700-4, η οποία βασίζεται πάνω στο κουπέ μοντέλο, που παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2011.

Η αποσπώμενη οροφή της αποτελείται από δύο κομμάτια κατασκευασμένα από ανθρακονήματα, βάρους μόλις 6 κιλών το καθένα, που μπορούν εύκολα να αποθηκευτούν στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου. Επανασχεδιασμένη είναι η πίσω κολόνα, ώστε να υποστηρίζει την αποσπώμενη οροφή, να ενσωματώνει το σύστημα προστασίας των επιβατών και να βοηθά στην ψύξη του κινητήρα, ενώ για τον τελευταίο λόγο διαφοροποιείται και ο σχεδιασμός του καπό.

Ο κινητήρας είναι ο ίδιος V12 των 6,5 λίτρων και 700 ίππων που τοποθετείται και στην κουπέ έκδοση σε συνδυασμό με 7τάχυτο κιβώτιο ταχυτήτων και τετρακίνηση και προσφέρει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 350 χλμ./ώρα. Νέες είναι και οι σφυρήλατες αλουμινένιες ζάντες των 20 και 21 ιντσών, ενώ στη χρωματική γκάμα προστέθηκε και το ανοικτό γαλάζιο χρώμα Azzuro Thetis, που παραπέμπει στη θρυλική Miura Roadster του 1968.

Τί θα σας κοστίσουν όλα αυτά; Μόλις 300.000 ευρώ, προ φορών εννοείται!