Google: Το αυτοκίνητο που ξεκινά και σταματά με ένα κουμπί!

Το αυτοκίνητο της Google λειτουργεί με κουμπί σταμάτα/ξεκίνα!

Το πρωτότυπο διθέσιο αμάξι του αμερικανικού κολοσσού δεν έχει καθρέφτες, δεν έχει πετάλι φρένου, ούτε στερεοφωνικό συγκρότημα, ούτε υποδοχή γι' αυτό.

Αντί για τα καθιερωμένα εξαρτήματα ενός οχήματος, η Google πρωτοπορεί και έχει τοποθετήσει στο αυτοκίνητο που λανσάρει μια γκάμα αισθητήρων κατά πλάτος του οχήματος και ένα λογισμικό αυτόματης οδήγησης, που έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί και στο Toyota Prius.

"Το project αυτό έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που δεν έχουν όλα τα εφόδια για να εξυπηρετηθούν στη μεταφορά", σημείωσε ο συνιδρυτής της εταιρείας, Σεργκέι Μπριν, στο Συνέδριο πληροφορικής του Ράντσο Πάλος Βέρντες στην Καλιφόρνια, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το αυτοκίνητο της Google μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από άτομα που δε γνωρίζουν οδήγηση ή αντιμετωπίζουν κινητικές λειτουργίες.

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι το μέγεθός του είναι μικρό.

Η Google, πάντως, δε σχεδιάζει να βγάλει σε μαζική παραγωγή το αυτοκίνητο από μόνο του, αλλά αναζητά "φίλους και συνεργάτες για να κάνουν την πώλησή του πραγματικότητα", όπως χαρακτηριστικά είπε ο Κρις Έρμσον, που έχει αναλάβει το project.