Έτοιμο για παραγωγή το νέο Ibiza Cupra

Παρουσιάστηκε ως πρωτότυπο στην έκθεση του Πεκίνου τον Απρίλιο και τώρα είναι έτοιμο προς παραγωγή: Το νέο Seat Ibiza Cupra ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην κατηγορία των supermini της ισπανικής εταιρείας. Μικρό, εύχρηστο και δυναμικό, το Ibiza στην κορυφαία του έκδοση υπόσχεται επιδόσεις και οδηγική ευχαρίστηση. Τα 100 χλμ./ώρα έρχονται σε μόλις 6,9 δλ. , η τελική ταχύτητα φτάνει τα 228 χλμ./ώρα, ενώ η μέση κατανάλωση περιορίζεται στα 5,9 λίτρα/100 χλμ.

Ο κινητήρας 1,4 λίτρων είναι άμεσου ψεκασμού και αποδίδει 180 ίππους και 250 Nm ροπής, χάρη στη συνύπαρξη τούρμπο και μηχανικού υπερσυμπιεστή, ενώ συνδυάζεται με 7ταχυτο κιβώτιο DSG, το ηλεκτρονικό υποκατάστατο του μπλοκέ διαφορικού XDS και τα πανίσχυρα φρένα της ΑΡ. Επίσης διαθέτει καινοτόμα στοιχεία στον εξοπλισμό του, όπως σύστημα πλοήγησης και ψυχαγωγίας με οθόνη 5 ιντσών, το οποίο είναι αφαιρούμενο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έκτος αυτοκινήτου!

"Το Ibiza Cupra είναι ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα της εταιρείας μας", δήλωσε ο πρόεδρος της Seat James Muir. "Το εντυπωσιακό του ντιζάιν και τα εκλεπτυσμένα δυναμικά του στοιχεία υπόσχονται διασκεδαστική οδήγηση χιλιόμετρο προς χιλιόμετρο. Με τις καινοτόμες τεχνολογίες, το αναβαθμισμένο εσωτερικό και την περαιτέρω βελτιωμένη ποιότητα, το νέο Ibiza Cupra δείχνει ξεκάθαρα πόσο γρήγορα και σταθερά συνεχίζεται η εξέλιξη στην εταιρεία μας".

To νέο Ibiza Cupra θα αρχίσει να διατίθεται από τον Φεβρουάριο 2013.