Το νέο κινέζικο VW Santana

To Santana είναι το δημοφιλέστερο μοντέλο της VW στην Κίνα, έχοντας πωλήσει 4 εκ. αντίτυπα. Από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80, η γερμανική εταιρεία κατάφερε με το συγκεκριμένο μοντέλο, όχι μόνο να γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής, αλλά να θέσει και τις βάσεις μιας μακροχρόνιας συνεργασίας με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η δεύτερη γενιά του Santana είναι σχεδιασμένη εξ αρχής, διαθέτει μεταξόνιο 2.603 χλστ. και αυξημένους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (480 λίτρα η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκάζ). Εξοπλίζεται με όλα τα απαραίτητα ηλεκτρονικά συστήματα παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας, όπως ABS, ESC, 6 αερόσακους, ενώ είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις εξοπλισμού.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες, που βασίζονται στη νέα σειρά ΕΑ211 και έχουν χωρητικότητα 1,4 (90 ίπποι) και 1,6 λίτρων (110 ίπποι). Κατανάλωση και ρύποι έχουν μειωθεί σε σχέση με τους κινητήρες, που αντικαθιστούν κατά 28%. Το νέο Santana θα κατασκευάζεται στην Κίνα από την Shanghai Volkswagen Automotive.