84th Geneva International Motor Show: Όλες οι πρεμιέρες

Η πλέον ξακουστή έκθεση αυτοκινήτων στον κόσμο, γίνεται και φέτος στη Γενεύη για 84η φορά, φιλοδοξώντας να ξεπεράσει τις σχεδόν 700.000 επισκεπτών της περσινής διοργάνωσης.

Το Σαλόνι της Γενεύης που σήμερα και αύριο «αποκαλύπτει» τα εκθέματά του σε περίπου 10.000 δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, ανοίγει για το κοινό στις 6 Μαρτίου και θα παραμείνει ανοικτό έως τις 16 του ίδιου μήνα.

Στον πολυεπίπεδο εκθεσιακό χώρο εκτίθενται σχεδόν όλα τα μοντέλα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και ιδέες, προτάσεις του μέλλοντος, πρωτότυπα οχήματα «ανίχνευσης» της κοινής γνώμης και γενικά οι τάσεις της αυτοκίνησης για το εγγύς και απώτερο μέλλον.

Για πολλές εβδομάδες πριν οι σχεδόν 250 εκθέτες προετοίμαζαν τα υπερπολυτελή περίπτερά τους, προκειμένου να εκθέσουν τα τελευταία μοντέλα τους, πολλά από τα οποία θα αποκαλυφθούν σε κάποιες από τις 65 προγραμματισμένες δεξιώσεις Τύπου.

Πολλές οι Παγκόσμιες και Ευρωπαϊκές πρεμιέρες μοντέλων, ανάμεσα στις οποίες διακρίνονται αυτοκίνητα καθημερινής χρήσης, αυτοκίνητα σπορ, αγωνιστικά, ηλεκτρικά, σπάνια και αυτοκίνητα καλπάζουσας σχεδιαστικής φαντασίας.

Πολλά από τα εκθέματα της Γενεύης σας τα έχουμε παρουσιάσει αναλυτικά τις τελευταίες εβδομάδες. Μαζί τους και άλλα μοντέλα μερικά από τα οποία είναι τα εξής:

Παγκόσμιες πρεμιέρες

ΑR 4C Targa

Opel Adam Rocks

Toyota Aygo

BMW 2 Series Active Tourer

BMW X3

Carlsson GLK

Citroen C1

Honda Civic Type R Concept

Ευρωπαϊκές πρεμιέρες

Corvette Z06

BMW 2 Series Coupe

BMW M3 Sedan

Mercedes C Class Saloon

Corvette C7.R

Kahn Range Rover Evoque

Mercedes GLA 45 AMG

BMW M4 Coupe

Ford Mustang

Nissan LEAF

H έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα – Παρασκευή 10π.μ.-8μ.μ. και Σάββατο – Κυριακή 9π.μ.-7μ.μ.