Volkswagen… Up το φυσικό αέριο

Το φυσικό αέριο κίνησης CNG (CompressedNaturalGas) αποτελεί μία ρεαλιστική πρόταση αυτοκίνησης που εξασφαλίζει σημαντική μείωση τόσο στις εκπομπές ρύπων CO2 όσο και στο κόστος κίνησης ανά χιλιόμετρο.

Αυτό οδήγησε στη στρατηγική συνεργασία της Kosmocar – Volkswagen με την ΔΕΠΑ, από την οποία προέκυψε το ecoup! byFISIKON, που αποτελεί την οικονομικότερη πρόταση αυτοκίνησης στην ελληνική αγορά.

Το ecoup! εφοδιάζεται με τον νέο 3κύλινδρο κινητήρα 999ccCNG απόδοσης 68PS με BlueMotionTechnology.

Ο συνδυασμός επιτυγχάνει αξιόλογες επιδόσεις σε αυτονομία όσο και οικονομία χρήσης. Το ecoup! καταναλώνει 2,9 kgCNG ανά 100χλμ., ενώ εκπέμπει μόλις 79gr/kmCO2, αριθμούς που το κατατάσσουν στα βιομηχανικά προϊόντα ενεργειακής κλάσης Α+.

Το χαμηλό κόστος γίνεται αντιληπτό από το ότι: σήμερα η τιμή ανά κιλό του CNG κυμαίνεται στα 0,97€. Με μέση κατανάλωση 2,9 κιλά CNG ανά 100 χιλιόμετρα, το ecoup! απαιτεί μόλις 2,8€ για κάθε 100 χιλιόμετρα!

Με πλούσιο εξοπλισμό και το σύστημα infotainmentmaps + more στο βασικό του εξοπλισμό, το ecoup! byFISIKON, πωλείται από 12.640€.

Επιπλέον, η ΔΕΠΑ επιδοτεί την αγορά κάθε ecoup! με το ποσό των 2.190€, για συγκεκριμένο αριθμό αυτοκινήτων.

Παράλληλα, η Kosmocar έχει δημιουργήσει ειδικό πρόγραμμα της up! Academy για ασφαλή και οικονομική οδήγηση (διάρκειας 4 ωρών) προσαρμοσμένο στα δεδομένα του μοντέλου σε όλους τους κατόχους χωρίς επιπλέον χρέωση.

Ήδη λειτουργούν 3 πρατήρια FISIKON (Ανθούσα, Νέα Ερυθραία & Θεσσαλονίκη - Πυλαία) ενώ μέχρι το Πάσχα αναμένεται να λειτουργήσουν 2 επιπλέον (Λάρισα και Νέα Φιλαδέλφεια). Μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να λειτουργήσουν συνολικά 10 πρατήρια (6 Αθήνα, 2 Θεσσαλονίκη, 1 Λάρισα, 1 Βόλος). Αρχικός στόχος της ΔΕΠΑ είναι να καλυφθεί ο κομβικός οδικός άξονας Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως το ecoup! με φωταέριο, μπορεί να καλύψει την απόσταση Αθήνα – Λάρισα – Θεσσαλονίκη - Καβάλα (μετ’ επιστροφής 1.300 χλμ.) με περίπου 37€.