Το SUV του αύριο από τη Mitsubishi

Στην έκθεση αυτοκινήτου των Βρυξελλών παρουσιάζεται το Mitsubish iConcept AR που είδαμε τον περασμένο Νοέμβριο και στην Έκθεση του Τόκιο.

Πρόκειται για ένα SUV/MPV που χρησιμοποιεί ένα ελαφρύ, ήπιο υβριδικό σύστημα, σε έναν μειωμένου κυβισμού 3-κύλινδρο υπερτροφοδοτούμενο MIVEC κινητήρα άμεσου ψεκασμού 1.100 κυβ. εκ., τον ηλεκτροκινητήρα του BSG, την μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και έναν αερόψυκτο μετασχηματιστή DC-DC.

Πέρα από το στιβαρό, σπορτίφ στυλ και το ευέλικτο σύστημα καθισμάτων του, το ConceptAR υιοθετεί πολλές προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας, όπως ένα σύστημα ανίχνευσης κινδύνου το οποίο ενεργοποιεί τις αντίστοιχες λειτουργίες ασφάλειας και ένα σύστημα έγκαιρης ανίχνευσης βλάβης που προειδοποιεί τον οδηγό για τις απαιτούμενες επισκευές ή άλλες εργασίες συντήρησης.

Τα υπερμεγέθη ελαστικά χαρίζουν στο αμάξωμα ‘ύψος’ και μαζί με τις τεράστιες προστατευτικές ποδιές παραπέμπουν στον χαρακτηρισμό παντός εδάφους.

Στο εσωτερικό, το ConceptAR χωρίς περιττά στοιχεία, διαθέτει μεγάλες ανέσεις για τους επιβάτες του. Με κύριο χαρακτηριστικό τις μαλακές και στρογγυλεμένες επιφάνειες, η ευρύχωρη καμπίνα προσφέρει τρεις διαφορετικές διατάξεις καθισμάτων που παρέχουν ευρυχωρία για έξι ή τέσσερις επιβάτες, με μεγάλο χώρο αποσκευών ή ένα τεράστιο κοινό χώρο για τους επιβάτες της 2ης και 3ης σειράς όταν τα καθίσματα ρυθμίζονται σε αντικριστή διάταξη.

Η αίσθηση άνεσης ενισχύεται από την ελαφρώς τοξοειδή οροφή CrystalLightedRoof από το κέντρο της οποίας έμμεσος φωτισμός δημιουργεί μία άλλη διάσταση.

Στη φάση εξέλιξής του, το ConceptAR υποβλήθηκε σε διεξοδικό πρόγραμμα μείωσης βάρους με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης και η καλύτερη οδική συμπεριφορά..

Το ConceptAR εφοδιάζεται με τις πιο προηγμένες τεχνολογίες ενεργητικής ασφάλειας της Mitsubishi που βασίζονται στα συστήματα πληροφορικής επόμενης γενιάς.

Περισσότερα προσεχώς…