Το Νέο Meriva στις Βρυξέλλες

Το νέο Opel Meriva  εμφανίζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελών (16 - 26 Ιανουαρίου 2014). Το μικρό πολυμορφικό Opel έχει ανανεωθεί αισθητικά και χρησιμοποιεί μία σειρά προηγμένων τεχνολογιών που αυξάνουν την άνεση και την απόδοση. Όλη η γκάμα κινητήρων πληροί τις προδιαγραφές Euro 6 και περιλαμβάνει τη νέα γενιά του 1.6 CDTI που είναι ο πιο αθόρυβος και αποδοτικός στην κατηγορία. Σε μία έκδοσή του θα καταναλώνει μόλις 3,8 lit / 100 km.
 
Επιπλέον, για πρώτη φορά σε βενζινοκίνητο ή πετρελαιοκίνητο πολυμορφικό, οι εκπομπές ρύπων θα είναι κάτω από 100g –  και συγκεκριμένα 99g CO2/km. Νέα συστήματα μετάδοσης προσφέρουν πιο ομαλή και ακριβή διαδικασία αλλαγών ταχυτήτων, ενώ η τελευταία γενιά του συστήματος  Opel IntelliLink infotainment με βελτιωμένη ταχύτητα και λειτουργικότητα ενσωματώνει άριστα τις λειτουργίες ενός smartphone στο cockpit.
Το Meriva γίνεται σημείο αναφοράς και στον τομέα της ποιότητας και ικανοποίησης πελατών.
 
Το νέο Meriva διατηρεί την πεντάστερη κατάταξη Euro NCAP του προκατόχου του. Επιπλέον, η νέα Αναφορά TÜV 2014 που δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2013 μετά από έλεγχο σχεδόν 8 εκατομμυρίων μεταχειρισμένων οχημάτων όλων των ειδών και μαρκών, αποκαλύπτει ότι το Meriva είναι το αυτοκίνητο με το μικρότερο ποσοστό βλαβών. 
 
Η σχεδιαστική φιλοσοφία στο νέο Meriva σηματοδοτείται από τις πολυάριθμες βελτιώσεις που αναβαθμίζουν την εμφάνιση των βασικών χαρακτηριστικών του και του προσδίδουν περισσότερη φινέτσα. Μία νέα μάσκα με περισσότερο χρώμιο καθώς και χρωμιωμένα ένθετα που πλαισιώνουν τους προβολείς ομίχλης προσδιορίζουν τώρα τη φυσιογνωμία του μοντέλου. Ανασχεδιασμένοι, εντυπωσιακοί προβολείς  με γραφικά που παραπέμπουν σε βλέμμα αετού πλαισιώνουν τη μάσκα. Τεχνολογία LED διατίθεται τώρα για τα φώτα ημέρας, συμβάλλοντας σε μία έντονη, high-tech εμφάνιση.  Στο προφίλ, η νέα κομψή χρωμιωμένη μεσαία γραμμή υπογραμμίζει την κυματοειδή σχεδίαση που μεγεθύνει το πίσω παράθυρο και προσφέρει πρόσθετη ορατότητα για τα μικρά παιδιά στα πίσω καθίσματα. 
 
Το νέο Meriva διατίθεται με μία νέα γκάμα κινητήρων βενζίνης, LPG και diesel που ήδη πληρούν τις μελλοντικές, αυστηρότερες προδιαγραφές Euro 6 – οι οποίες θα ισχύσουν από το Σεπτέμβριο του 2015, φέρει επίσης νέας σχεδίασης ζάντες 17- και 18-ιντσών  παραμένοντας το μοναδικό μικρό πολυμορφικό με 18άρες ζάντες.
Περισσότερες εκδόσεις του κινητήρα θα λανσαριστούν στο άμεσο μέλλον, και θα περιλαμβάνουν δύο σύνολα με ισχύ 81 kW/110 hp. Ένα από αυτά θα ξεχωρίσει, με κατανάλωση μόλις 3,8 lit/100km και εκπομπές CO2  99 g/km.
Επιπλέον, ένα εξατάχυτο κιβώτιο χαμηλών τριβών διατίθεται τώρα με τις εκδόσεις 88 kW/120 hp και 103 kW/140 hp του 1.4 Turbo. Αυτός ο συνδυασμός αυτόματου κιβωτίου και βενζινοκινητήρα ικανοποιεί τις προσδοκίες πολλών πελατών του Meriva.
 
Στάνταρ συστήματα παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνουν τρία συστήματα αερόσακων (έξι αερόσακους), μπροστά, πίσω και στις δύο πλευρές και Pedal Release System (PRS) που αποσπά τα πεντάλ φρένου και συμπλέκτη από τη βάση τους μειώνοντας τον κίνδυνο τραυματισμού των κάτω άκρων του οδηγού. Οι εμπρός ζώνες ασφαλείας φέρουν διπλούς προεντατήρες που μεγιστοποιούν την προστασία των επιβατών και φροντίζουν να βρίσκονται στην ασφαλέστερη θέση σε περίπτωση σύγκρουσης.
 
Περισσότερα σε λίγες ημέρες όταν το οδηγήσουμε επί Γερμανικού εδάφους.