Volvo Concept XC Coupé με νέο σχεδιασμό

Πρόκειται για το δεύτερο από τρία πρωτότυπα της Volvo που στόχο έχουν να παρουσιάσουν στο κοινό τη νέα εποχή στο design της εταιρείας.

Το Concept XC Coupé δίνει μία πρώτη γεύση του design των μελλοντικών Cross Country και XC μοντέλων της Volvo και αποκαλύπτει κάποια επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία για το Νέο Volvo XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014.Το νέο πρωτότυπο της σουηδικής εταιρείας, που θα αποκαλυφθεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής (North American International Auto Show - NAIAS), την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το δεύτερο πρωτότυπο της Volvo, μετά το Volvo Concept Coupé που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Βέβαια, ένα πρωτότυπο πρωτίστως έχει να κάνει με το design. Οι σχεδιαστές του Volvo Concept XC Coupé θέλησαν να δώσουν μία έντονη σπορ όψη στο μοντέλο τους. Η οικογένεια XC της Volvo χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα που δίνει στον οδηγό και τους επιβάτες για ένα πιο περιπετειώδη, έντονο τρόπο ζωής. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα σπορ και τους αρέσει η επαφή με τη φύση. 

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο Volvo Concept XC Coupé που υποδηλώνουν την ταυτότητά του, όπως η υψηλότερη γραμμή της οροφής, η επιτηδευμένα μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο ταμπλό και τον εμπρόσθιο άξονα, ο σχεδιασμός του εμπρός καπό και η σχεδιαστική «ζώνη» που διατρέχει το αμάξωμα στο πλάι και οι έντονα τονισμένοι θόλοι των τροχών με τις ζάντες 21 ιντσών.

Στο Volvo Concept XC Coupé επελέγη το πορτοκαλί ως χρώμα και η μαλακή γόμα σε ματ απόχρωση ως υλικό, για να τονίσουν συγκεκριμένες σχεδιαστικές εξωτερικές λεπτομέρειες. Δεν έλειψαν φυσικά, παραδοσιακά στοιχεία της SUV κατηγορίας, όπως σπόιλερ και πλαϊνές ποδιές, δοσμένες όμως σε μια πιο μοντέρνα γραμμή, με στόχο να ισορροπήσουν το αισθητικό αποτέλεσμα με τη λειτουργικότητα. Το Concept XC Coupé έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η Volvo με τα Cross Countryκαι XC μοντέλα της. Μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1997, όταν η Volvo ουσιαστικά δημιούργησε μία νέα κατηγορία οχημάτων, αυτήν των crossover, με την παρουσίαση του V70 Cross Country.

 

Σχετικά Tags
Volvo