Lamborghini Veneno Roadster: Η σαΐτα της ασφάλτου

Η Lamborghini γιορτάζει τα 50 της χρόνια με ένα φουτουριστικό αυτοκίνητο, δείγμα της εντυπωσιακής της κληρονομιάς στην αγορά των supercars.

Όπως και με το κουπέ που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης νωρίτερα μέσα στο 2013, έτσι και η Lamborghini Veneno Roadster κόβει την ανάσα.

Στο αυτοκίνητο που... έρχεται από το μέλλον, μα είναι πραγματικότητα στο παρόν (sic), δεν υπάρχει οροφή! Οι δύο πόρτες, αριστερά και δεξιά, ανοίγουν ολόκληρες και οι ιμάντες τους εφάπτονται στον αέρα!

Οι επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά του είναι... αστρονομικά: 740 ίπποι, δωδεκαβάλβιδος κινητήρας, με χωρητικότητα 6,5 λίτρων, 6.500 κυβικά δηλαδή για τους αμύητους!

Είπατε τίποτα; Το αυτοκίνητο έχει ενδεικτική από τον κατασκευαστή τελική ταχύτητα στα 220 χιλιόμετρα ανά ώρα, που σημαίνει ότι άνετα ξεπερνά με ελεγχόμενη πίεση κινητήρα τα 250 χιλιόμετρα ανά ώρα. Σε τρία δευτερόλεπτα διανύει κάτι λιγότερο από 650 μέτρα!

Κι όλα αυτά με το αεροδυναμικό σύστημα CFRP και βάρος μόλις 1.490 κιλά! Μια πραγματική "σαΐτα" στο δρόμο.

Το αυτοκίνητο, με την εκπληκτική πρόσφυση, μοιάζει πολύ με εκείνο που παραδοσιακά χρησιμοποιούσε η Lamborghini στο ράλι Λε Μαν, την Aventador.

Το κόστος της Lamborghini Veneno Roadster προκαλεί ίλιγγο: 3,3 εκατομμύρια λίρες, ήτοι 4 εκατ. ευρώ!