Volvo XC90 R-Design: Η σπορ πνοή της φινέτσας

Λίγες μόλις μέρες αφότου αποκάλυψε το VolvoXC90, η σουηδική εταιρεία παρουσιάζει και την έκδοση R-Design του νέου μοντέλου.

Το νέο Volvo XC90 R-Design σίγουρα θα κάνει πολλά κεφάλια να στραφούν με θαυμασμό καθώς το εξωτερικό του κυριαρχείται από δυναμικά σπορ χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχει σημείο πάνω στο αμάξωμα που να μην έχει δεχθεί τις πινελιές των σχεδιαστών της Volvo, με στόχο την οπτική διαφοροποίηση και τη δημιουργία μιας έντονης σπορ αίσθησης.

Στο εξωτερικό, η διαφορετική γρίλια, το εμπρός σπόιλερ, τα μεταλλικά –silkmetal- φιλέτα των παραθύρων, οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, οι γυαλιστερές ράγες οροφής και οι εξωτερικοί καθρέπτες σε ασημί ματ χρώμα, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που κάνουν τη διαφορά. Ζάντες αλουμινίου σε σπορ σχέδιο και διάσταση 20 ή και –προαιρετικά– 22 ιντσών συμπληρώνουν την εντυπωσιακή εικόνα.

Στο εσωτερικό, τα σπορ καθίσματα και το τιμόνι επενδυμένο με περφορέ δέρμα συνδυάζονται με ιδιαίτερες R-Design λεπτομέρειες όπως η λαβή του μοχλού ταχυτήτων, τα πεντάλ και οι φωτιζόμενοι μαρσπιέδες στο πλάι. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του και ένα ειδικού, R-Design σχεδιασμού κλειδί με τηλεχειρισμό.

Φυσικά, στο εσωτερικό και της R-Design έκδοσης του Νέου XC90 κυριαρχεί η οθόνη τύπου tablet στην κεντρική κονσόλα και το διάστασης 12,3 ιντσών γραφικό περιβάλλον (πίνακας οργάνων) εμπρός από τον οδηγό, το οποίο περιλαμβάνει και ένα επιπλέον, R-Design γραφικό θέμα.

Η R-Design έκδοση αποτελεί τη μία από τις τέσσερις εκδόσεις στις οποίες θα είναι διαθέσιμο το Νέο XC90. Οι εκδόσεις σχηματικά δημιουργούν ένα «δένδρο». Στη βάση βρίσκεται η ήδη πλούσια έκδοση Kinetic, ακολουθούμενη πιο ψηλά από τον "κορμό", την ακόμη πιο πλούσια εξοπλισμένη έκδοση Momentum. Από εκεί και πέρα, για τον απαιτητικό οδηγό που θέλει ένα Νέο XC90 που πραγματικά θα διαφοροποιείται και θα έχει μία πιο προσωπική σφραγίδα, το δένδρο έχει δύο κλαδιά, δύο ισοδύναμες επιλογές: την R-Design με σπορ αέρα και αγωνιστική αύρα και την Inscription, που απευθύνεται σε όσους προτιμούν την απόλυτη πολυτέλεια και κομψότητα.

Το Νέο Volvo XC90 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό στο ερχόμενο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, 4-19 Οκτωβρίου 2014.

 

Σχετικά Tags
Volvo