Η BMW στο «τιμόνι» του Moto GP για 20 χρόνια

Η BMW στο «τιμόνι» του Moto GP για 20 χρόνια

Ο στόλος αυτοκινήτων ασφαλείας και επίσημων οχημάτων πάντα περιλάμβανε τα τελευταία μοντέλα M βελτιστοποιημένα για χρήση σε αγωνιστική πίστα

Μία ξεχωριστή σεζόν MotoGP ξεκινά για την BMW M GmbH στο ‘Losail International Circuit’ στο Κατάρ, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο (16–18 Μαρτίου), καθώς είναι η 20ή χρονιά που η BMW M συμμετέχει σαν ‘Επίσημο Αυτοκίνητο του MotoGP’. Η BMW και BMW M GmbH συνεργάζονται με την Dorna Sports, διοργανώτρια του πρωταθλήματος MotoGP, από το 1999, παρέχοντας τον στόλο των αυτοκινήτων ασφαλείας. Φέτος, στην επετειακή χρονιά, επικεφαλής του στόλου θα είναι η νέα BMW M5 MotoGP Safety Car. Η BMW M GmbH θα διαθέσει συνολικά επτά αυτοκίνητα BMW M με σκοπό την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

Ο στόλος αυτοκινήτων ασφαλείας και επίσημων οχημάτων πάντα περιλάμβανε τα τελευταία μοντέλα M βελτιστοποιημένα για χρήση σε αγωνιστική πίστα. Γιορτάζοντας την 20ή επέτειο, η BMW M GmbH παραμένει πιστή σε αυτή τη φιλοσοφία και θέτει ακόμα υψηλότερα πρότυπα με τη νέα M5 MotoGP Safety Car.

Το νέο ‘course car’ βασίζεται στο sedan υψηλών επιδόσεων M5, το οποίο έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του τον Αύγουστο του 2017. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά της M5 εξασφαλίζουν άριστη συμπεριφορά, ακόμα και στα όρια της δυναμικής οδήγησης. Μεταξύ αυτών είναι το εξελιγμένο για μοντέλα M σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που χρησιμοποιείται στην M5 για πρώτη φορά. Ο V8 κινητήρας 4.4 λίτρων με τεχνολογία M TwinPower Turbo προσφέρει σημαντικά αυξημένες επιδόσεις συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, με 600 ίππους και μέγιστη ροπή 750 Nm στην M5 παραγωγής. Λεπτομερείς, χειροποίητες βελτιώσεις στην M Manufaktur στο Garching μετέτρεψαν το βασικό μοντέλο υψηλών επιδόσεων στην M5 MotoGP Safety Car, έτοιμη για να αναλάβει ρόλο ‘course car’ στο MotoGP.

Τη σεζόν του 2018, ο στόλος επίσημων οχημάτων MotoGP περιλαμβάνει συνολικά επτά διαφορετικά αυτοκίνητα M υψηλών επιδόσεων. Δίπλα στη νέα M5 MotoGP Safety Car στη δράση συμμετέχει και η M3 Safety Car. Η BMW M GmbH θα προσφέρει επίσης στον Υπεύθυνο Ασφαλείας (Safety Officer) και στον Αλυτάρχη (Race Director) μία M4 Coupé Safety Car με ψεκασμό νερού και μία M2 Safety Car. Επιπλέον, η X5 M Medical Car θα δώσει ξανά το παρών στις πίστες, ενώ μία M6 Gran Coupé Safety Car είναι ομοίως έτοιμη για δράση. Δύο S 1000 RR, ως μοτοσικλέτες ασφαλείας από την BMW Motorrad, ολοκληρώνουν το στόλο οχημάτων ασφαλείας του 2018.

Άλλες δραστηριότητες στο πλαίσιο της συνεργασίας με το MotoGP είναι το BMW M Award, το οποίο θα δοθεί φέτος για 16η φορά. Το βραβείο απονέμεται στο τέλος κάθε σεζόν του MotoGP στον αναβάτη με το καλύτερο συνολικό σκορ στις κατατακτήριες δοκιμές.

Ο νικητής λαμβάνει μία αποκλειστική BMW M. Επίσης, οι προσκεκλημένοι της BMW M GmbH στην εκδήλωση ‘BMW M MotoGP Experience’ θα μπορούν να απολαύσουν ένα αξέχαστο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Οι ειδικοί του BMW M MotoGP, Loris Capirossi και Alex Hofmann τους ξεναγούν στα παρασκήνια αυτής της κορυφαίας διοργάνωσης του μηχανοκίνητου αθλητισμού, ενώ η BMW M GmbH θα παρουσιάζει τα τελευταία μοντέλα και προϊόντα της σε επιλεγμένα Σαββατοκύριακα με Grand Prix.

Νίκος Τσάδαρης