Η Ford στην Έκθεση της Γενεύης

Η Ford στην Έκθεση της Γενεύης

Mustang Bullitt, Edge SUV και KA+ Active, και …Lego, στο επίκεντρο

Πολλά και ενδιαφέροντα τα νέα Ford που παρουσιάζονται αυτές τις ημέρες στην Έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης. Τα βλέμματα όλων όμως στρέφονται στην νέα Mustang Bullitt, καθώς γιορτάζοντας την 50ή επέτειο της θρυλικής κινηματογραφικής ταινίας (Bullitt) της Warner Bros. με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen, η νέα ειδική έκδοση της Mustang Bullitt αποκαλύφθηκε με την υποστήριξη μελών της οικογένειας McQueen τρίτης γενιάς, Chase και Madison McQueen.

Έτσι λοιπόν τα αστέρια στο φετινό περίπτερο της αμερικάνικης μάρκας, έχουν ως εξής:

  • Η Νέα Mustang Bullitt, τιμώντας την 50ή επέτειο της εμβληματικής κινηματογραφικής ταινίας με πρωταγωνιστή τον Steve McQueen, κάνει Ευρωπαϊκό ντεμπούτο στη Γενεύη με την υποστήριξη μελών της οικογένειας McQueen τρίτης γενιάς. Η ειδική έκδοση Mustang Bullitt θα αρχίσει να παράγεται για την Ευρώπη τον Ιούνιο, με κινητήρα V8 5.0L που προβλέπεται να αποδίδει 464 ίππους και νέα τεχνολογία κιβωτίου που συγχρονίζεται με τις στροφές του κινητήρα
  • Το νέο Edge SUV που κάνει Ευρωπαϊκό ντεμπούτο σε σπορ έκδοση ST-Line, προσφέροντας καινοτόμες τεχνολογίες υποστήριξης οδηγού, νέο κινητήρα EcoBlue diesel 238 ίππων και premium άνεση
  • Το νέο KA+ Active crossover που παρουσιάζεται στην Ευρώπη για πρώτη φορά και έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος, σκληροτράχηλο εξωτερικό στυλ, προηγμένες τεχνολογίες και τον πρώτο κινητήρα diesel για το KA+
  • Επιπλέον, η Ford παρουσιάζει τη νέα γκάμα οχημάτων μεταφοράς προσωπικού Tourneo στη Γενεύη, με αναβαθμισμένο στυλ εξωτερικά και εσωτερικά, ευελιξία καθισμάτων και προηγμένους κινητήρες.

Η Ford εξασφάλισε την υποστήριξη των Chase και Madison McQueen, για να αποκαλύψει τη νέα Mustang Bullitt στην Ευρώπη. Τα εγγόνια του Steve McQueen (με τη βοήθεια του πατέρα τους, Chad McQueen) πρωταγωνίστησαν στη σκηνή καταδίωξης με το δικό τους αυτοκίνητο με φόντο τις Σουηδικές Άλπεις πέριξ της Γενεύης, προς τιμήν της θρυλικής καταδίωξης του «Bullitt» που εξακολουθεί να συγκινεί τους λάτρεις της ταινίας μέχρι σήμερα.

Στο περίπτερο στην Έκθεση της Γενεύης, δίπλα στη νέα Mustang Bullitt, εκτίθεται μία Highland Green 1968 Ford Mustang GT με κινητήρα V8 6,4L, ίδιο μοντέλο με το αυτοκίνητο που οδήγησε ο Steve McQueen στην ταινία «Bullitt».

Στη Γενεύη τέλος και τα νέα κιτ LEGO Speed Champions. Εκθεσιακά αυτοκίνητα σε πολύ μικρότερη κλίμακα, όπως το M-Sport Ford Fiesta WRC και το 1968 Ford Mustang Fastback.

Το νέο κιτ M-Sport Ford Fiesta WRC αποτελείται από 203 τουβλάκια και διαθέτει επιλογές από διαφορετικές ζάντες, δύο ανταλλακτικά καπό (εκ των οποίων το ένα με προβολείς για οδήγηση τη νύχτα) αυθεντικά, αγωνιστικά γραφικά και μινιατούρα του οδηγού με κράνος και αγωνιστική φόρμα.

Οι επισκέπτες του περιπτέρου της Ford θα μπορούν επίσης να ποζάρουν δίπλα σε έναν οδηγό κανονικών διαστάσεων του LEGO Ford GT race-car με φόντο ένα βάθρο. Ο οδηγός 1.84 cm αποτελείται από 67.252 τουβλάκια και για την δημιουργία του χρειάστηκε μία ομάδα επτά έμπειρων κατασκευαστών LEGO και 304 ώρες εργασίας.

Νίκος Τσάδαρης 

Σχετικά Tags
Ford