Ηλεκτρισμός, Car Share και στο βάθος η αυτόνομη οδήγηση

Ηλεκτρισμός, Car Share και στο βάθος η αυτόνομη οδήγηση

Κορυφαία συμμαχία αυτοκινήτων παγκοσμίως

H Nissan η Renault & η Mitsubishi, υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας με την DiDi Chuxing για υπηρεσίες κοινής χρήσης αυτοκινήτων στην Κίνα.

Η κορυφαία συμμαχία αυτοκινήτων παγκοσμίως, ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τη DiDi Chuxing (“DiDi”), την κορυφαία κινεζική πλατφόρμα συγκοινωνιών, για να διερευνήσει τη μελλοντική επιχειρηματική συνεργασία σε ένα νέο πρόγραμμα κοινής χρήσης ηλεκτρικών οχημάτων, στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.

Το μνημόνιο συναντίληψης που υπεγράφη με την DiDi υπογραμμίζει τη δέσμευση για νέες υπηρεσίες κινητικότητας στη Συμμαχία, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης ρομποτικών δρομολόγιων, ως μέρος του στρατηγικού μεσοπρόθεσμου σχεδίου Alliance 2022, που τέθηκε σε εφαρμογή πέρυσι, από την συμμαχία των τριών.

Ο Ogi Redzic, στέλεχος του τομέα Συνδεδεμένων Οχημάτων και Υπηρεσιών Κινητικότητας της «συμμαχίας», δήλωσε: "Οι δυνητικές επιχειρηματικές και τεχνολογικές ευκαιρίες που θα διερευνήσουμε με την DiDi είναι αρκετά ελπιδοφόρες. Η συνεργασία αυτή συμβαδίζει με την επέκταση της Συμμαχίας στην ηλεκτροκίνηση, την αυτονομία, τη συνδεσιμότητα και τις νέες υπηρεσίες κινητικότητας”.

Ο Chen Ting, στέλεχος της DiDi Chuxing, δήλωσε: “Οι στρατηγικές εταιρικές σχέσεις με κορυφαίους παίκτες του κλάδου όπως η Renault-Nissan-Mitsubishi θα μας επιτρέψουν να συγκεντρώσουμε τα πλεονεκτήματα και τους πόρους μας, προκειμένου να ανταποκριθούμε στις διαφοροποιημένες απαιτήσεις κινητικότητας και να δημιουργήσουμε ένα ανοικτό, κοινόχρηστο οικοσύστημα μεταφορών, καθώς καινοτομούμε με οχήματα για ένα μέλλον με κοινή χρήση, βασισμένο στην τεχνολογίας της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) και της νέας ενέργειας."

Ως η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο στις πωλήσεις οχημάτων, η συμμαχία επιταχύνει τις πρωτοβουλίες σύγκλισης και συνέργειας σε μια σειρά νέων τεχνολογιών της αυτοκίνησης. Μέχρι το τέλος του στρατηγικού της σχεδίου θα λανσάρει 12 αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα παγκοσμίως, χρησιμοποιώντας κοινές πλατφόρμες και εξαρτήματα EV και προσφέροντας ταυτόχρονα στην παγκόσμια αγορά 40 οχήματα με αυτόνομη τεχνολογία κίνησης και ανάπτυξη υπηρεσιών ρομποτικής δρομολόγησης.

Νίκος Τσάδαρης

Παρακαλούμε περιμένετε ...