Η Daimler ζητά συγγνώμη που έβαλε σε διαφήμιση λόγια του Δαλάι Λάμα

Η Daimler ζητά συγγνώμη που έβαλε σε διαφήμιση λόγια του Δαλάι Λάμα

Η αυτοκινητοβιομηχανία απολογήθηκε μέσω του Weibo

Επίσημη συγγνώμη από την Κίνα ζήτησε η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Daimler επειδή η θυγατρική της, η Mercedes Benz, χρησιμοποίησε λόγια του Δαλάι Λάμα σε διαφήμισή της.

Αρχικά η εταιρεία ζήτησε την Τρίτη συγγνώμη μέσω του Weibo, της κινεζικής εκδοχής του Τwitter, ενώ χθες σε επιστολή τους ο πρόεδρος της εταιρείας, Ντίτερ Ζέτσε, και ο πρόεδρος του παραρτήματος Κίνας, Ουμπέρτους Τρόικα, εξέφρασαν την ειλικρινή τους συγγνώμη.

Η διαφήμιση εμφανίζει ένα αυτοκίνητο και την εξής πρόταση: «Να κοιτάζετε τις καταστάσεις από όλες τις πλευρές και θα γίνετε πιο ανοιχτοί».

Η Κίνα θεωρεί αποσχιστική απειλή τον πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ.

Το Instagram είναι μπλοκαρισμένο στην Κίνα αλλά η ανάρτηση αναπαράχθηκε από τους Κινέζους χρήστες του Ίντερνετ προκαλώντας αναστάτωση.

Το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων, το Xinhua, μετέδωσε ότι η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έστειλε επιστολή στον κινέζο πρεσβευτή στη Γερμανία με την οποία ζητούσε συγγνώμη.

Σύμφωνα με το Xinhua, η Daimler δεν είχε καμία πρόθεση να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία του Πεκίνου επί του Θιβέτ και δεν θα προσφέρει «καμία στήριξη ή βοήθεια σε οποιονδήποτε υπονομεύει ή επιχειρήσει να υπονομεύσει την εθνική κυριαρχία της Κίνας και την εδαφική της ακεραιότητα».

Παρακαλούμε περιμένετε ...