Το Focus RS τώρα και σε …ταξί

Το Focus RS τώρα και σε …ταξί

Οι πελάτες έχουν δώσει στο αυτοκίνητο το παρατσούκλι Blue Lightning (Γαλάζια Αστραπή)

Η παράξενη αυτή ιστορία έρχεται από την Νορβηγία, όπου η δημοτικότητα του Ford Focus RS δεν περιορίζεται στους λάτρεις των υψηλών επιδόσεων.

Πρωταγωνιστής είναι ένας οδηγός ταξί, ο οποίος στο τιμόνι του hot hatch μοντέλου της Ford κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Όμως το «μικρόβιο» του Focus RS φαίνεται να έχει περάσει και στο μικρό γιο που είναι και ο πρώτος ανυπόμονος «πελάτης» της ημέρας πηγαίνοντας στο νηπιαγωγείο. Κατά τη διάρκεια της σχολικής σεζόν, ο γιος του Evald Jåstad, Martin απολαμβάνει δύο φορές την ημέρα μία μοναδική εμπειρία (μία διαδρομή συνολικής απόστασης 16 χλμ) προς και από το νηπιαγωγείο, μέσα στο πανέμορφο Σκανδιναβικό τοπίο, καθισμένος σε ένα γρήγορο hot hatch.

Αυτή είναι η πρώτη κούρσα της ημέρας για τον Evald Jåstad ο οποίος εργάζεται σαν οδηγός ταξί στο τιμόνι ενός Focus RS.

Όσο για τους τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή, βλέπουν το Focus RS σαν ένα ακόμα αξιοθέατο και συναγωνίζονται ποιος θα βγάλει την καλύτερη selfie μαζί του.

Οι πελάτες έχουν δώσει στο αυτοκίνητο (με επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,7 δευτ.) το παρατσούκλι –“Blue Lightning” (Γαλάζια Αστραπή) – και οι επισκέπτες του βράχου Trolltunga, στην πόλη Odda της Νορβηγίας, το έχουν ήδη κάνει διάσημο.

«Δεν υπάρχουν πολλοί που να μπορούν να πουν ότι ζουν το όνειρό τους. Αλλά εγώ σίγουρα είμαι ένας από αυτούς» σχολιάζει ο 36ρονος πατέρας δύο παιδιών, ο οποίος έχει καλύψει 127.000 χλμ με το Focus RS σε διάστημα μόλις 18 μηνών. «Όταν τον πηγαίνω στο νηπιαγωγείο, σε όλη τη διαδρομή, ο Martin φωνάζει “Bånn gass! Bånn gass” (Κι’ άλλο γκάζι, Κι’ άλλο γκάζι)».

Σε κάθε περίπτωση πάντως τα τεχνικά χαρακτηριστικά του RS, υπερτερούν με διαφορά έναντι παραδοσιακών μοντέλων του χώρου, όπως δείχνει και ο παρακάτω πίνακας.

Μοντέλο

Focus RS London TX4 Taxi Toyota Prius
0-100 χλμ/ώρα

4,7 δευτ.

N/A

10.6 δευτ.

Τελική ταχύτητα

268 χλμ/ώρα N/A 180 χλμ/ώρα

Κινητήρας

Βενζινοκινητήρας 2.3λτ EcoBoost 2.8λτ diesel Υβριδικός βενζινοκινητήρας 1.8λτ

Ισχύς

350 ίπποι 110 ίπποι 122 ίπποι

Ειδικό χαρακτηριστικό

Drift mode Κύκλος στροφής 7,62 μ. Electric driving mode

 

 

 

Σχετικά Tags
Ford