Την τεχνολογία Brain-to-Vehicle και το νέο Leaf παρουσιάζει η Nissan

Την τεχνολογία Brain-to-Vehicle και το νέο Leaf παρουσιάζει η Nissan

Το όραμα της εταιρείας για το μέλλον της κινητικότητας στη μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας στο Λας Βέγκας

Η Nissan παρουσιάζει την τεχνολογία Brain-to-Vehicle και το νέο Leaf στην έκθεση CES. Από την τεχνολογία που διαβάζει τα εγκεφαλικά κύματα του οδηγού μέχρι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, η ιαπωνική εταιρία δίνει στους επισκέπτες της CES 2018, τη δυνατότητα να δουν το όραμα της για το μέλλον της κινητικότητας.

Γράφει ο Νίκος Τσάδαρης

Ένα μέλλον με περισσότερη αυτονομία, περισσότερη ηλεκτροκίνηση και περισσότερη συνδεσιμότητα.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επισκεπτών της CES, βρίσκεται η πρωτοποριακή τεχνολογία Brain-to-Vehicle (B2V). Το B2V ερμηνεύει σήματα από τον εγκέφαλο του οδηγού για να βελτιώσει την οδήγηση και να βοηθήσει τα αυτόνομα και μηχανοκίνητα συστήματα του οχήματος για να «μάθουν» από την συμπεριφορά του οδηγού.

Η τεχνολογία υπόσχεται μικρότερους χρόνους αντίδρασης, με συστήματα που προσαρμόζονται για να μεγιστοποιήσουν την οδηγική απόλαυση.

Επίσης, η μάρκα παρουσιάζει το πρωτότυπο όχημα IMx, καθώς και το ολοκαίνουργιο Leaf. Με το IMx προωθείται μια ισχυρότερη σχέση μεταξύ αυτοκινήτου και οδηγού, καθώς διαθέτει μια πλήρη σουίτα από αυτόνομες δυνατότητες οδήγησης, τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα και ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης με μεγάλη ροπή.

Παράλληλα, η νέα γενιά Leaf, του ηλεκτρικού οχήματος με τις περισσότερες πωλήσεις παγκοσμίως, συνδυάζει τον ενθουσιασμό της ηλεκτρικής οδήγησης με προηγμένες τεχνολογίες, όπως το ProPilot (ProPilot Assist στις Η.Π.Α.), το e-Pedal και με βελτιωμένη συνδεσιμότητα.

Η Nissan βρίσκεται στο περίπτερο 5431, στο North Hall του Συνεδριακού Κέντρου του Las Vegas.

Η έκθεση CES (Las Vegas) άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στις 9 Ιανουαρίου.

Παρακαλούμε περιμένετε ...