Yours Customised ή αλλιώς… φτιάξε το δικό σου Mini

Yours Customised ή αλλιώς… φτιάξε το δικό σου Mini

Ένα καινοτόμο πακέτο που επιτρέπει στον πελάτη να «σχεδιάσει» το δικό του Mini με βάση το προσωπικό του στυλ

Η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία premium αυτοκινήτων ανεβάζει τον πήχη της εξατομίκευσης σε νέα επίπεδα, με ένα καινοτόμο πακέτο που επιτρέπει στον πελάτη να «σχεδιάσει» το δικό του Mini με βάση το προσωπικό του στυλ.

Με το νέο πρόγραμμα Yours Customised, η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία premium αυτοκινήτων προσφέρει την ευκαιρία στους πελάτες να αποκτήσουν προϊόντα αναβάθμισης σχεδιασμένα από τους ίδιους. Το καινοτόμο πακέτο θα διατίθεται το 2018 για πολλά μοντέλα Mini στην Ευρώπη και άλλες μεγάλες αγορές. Η προϊοντική γκάμα Yours Customised θα περιλαμβάνει ένθετα φλας (τα γνωστά φινιστρίνια) διάκοσμο εσωτερικού στην πλευρά του συνοδηγού, φωτιζόμενα μαρσπιέ LED και προβολάκια LED στις πόρτες.

Οι πελάτες θα μπορούν να επιλέγουν, να σχεδιάζουν και να παραγγέλνουν αξεσουάρ αναβάθμισης Yours Customised, κατ’ αποκλειστικότητα στο νέο Online Shop. Στη συνέχεια, τα εξατομικευμένα προϊόντα θα κατασκευάζονται με καινοτόμες διαδικασίες παραγωγής όπως τρισδιάστατη εκτύπωση (3D printing) και χάραξη κειμένου μέσω λέιζερ. Η προηγμένη διαδικασία επιτρέπει την ακριβή υλοποίηση των επιθυμιών των πελατών. Η παράδοση θα γίνεται σε διάστημα μερικών εβδομάδων. Τα αξεσουάρ έχουν σχεδιαστεί για να τοποθετούνται στο όχημα από τον ίδιο τον πελάτη ή από επίσημο συνεργάτη του δικτύου της μάρκας. Δεν υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των αλλαγών. Σε περίπτωση πώλησης του οχήματος στο μέλλον, θα υπάρχει δυνατότητα αντικατάστασης των εξατομικευμένων εξαρτημάτων.

Οι φίλοι της φίρμας έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ διαφορετικών αποχρώσεων, μοτίβων, φινιρισμάτων και εικονιδίων κατά το σχεδιασμό προϊόντων Yours Customised. Μπορούν επίσης να ενσωματώσουν κείμενα και την υπογραφή τους στη σχεδίαση. Η σχεδιαστική ελευθερία επιτρέπει στους πελάτες να μεταμορφώσουν το Mini τους σε ένα μοναδικό αντικείμενο που φέρει τη σφραγίδα του προσωπικού τους στυλ, ενώ μπορούν επίσης να τροποποιήσουν τη σχεδίαση οποιαδήποτε στιγμή εάν επιθυμούν να αλλάξουν κάτι και να υιοθετήσουν φρέσκιες ιδέες.

Εκτός από το παγκόσμιο web shop, δημιουργήθηκε μία νέα αλυσίδα διανομής για άμεσες πωλήσεις. Επίσης, η διαδικασία τρισδιάστατης εκτύπωσης έχει προσαρμοστεί στην παραγωγή εξατομικευμένων προϊόντων σε μεγάλες ποσότητες. Η διαμόρφωση πραγματοποιείται σε ένα Online Shop αποκλειστικό για τη νέα προϊοντική γκάμα. Το πρακτικό και ευέλικτο Customiser είναι το καινοτόμο κεντρικό στοιχείο του web shop. Έχει εντελώς νέα σχεδίαση, δομή και προγραμματισμό. Τα σχέδια που επιλέγονται και αποθηκεύονται από τον πελάτη μεταφέρονται σε ψηφιακή μορφή στην κατάλληλη μονάδα παραγωγής, αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία παραγγελίας και βάσει των δεδομένων, θα κατασκευάζονται μοναδικά προϊόντα από το αντίστοιχο σύστημα παραγωγής. Για παράδειγμα, ο ψηφιακός 3D εκτυπωτής θα λαμβάνει οδηγίες βάσει των δεδομένων που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια διαμόρφωσης, για την παραγωγή ένθετων φλας και διακόσμων, στη μορφή που έχει προσδιορίσει ο πελάτης. Όλα τα προϊόντα Yours Customised θα κατασκευάζονται σε ειδικές εγκαταστάσεις στη Γερμανία.

Οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές που βλέπουμε στη διαδικασία είναι επαγγελματικά εργαλεία παραγωγής, και έχουν διαμορφωθεί με ακρίβεια από το BMW Group μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τις εταιρίες Hewlett-Packard Inc., Carbon Inc. και EOS GmbH. Είναι η πρώτη φορά που διαθέτουν τα κορυφαίας ποιότητας χαρακτηριστικά πλαστικότητας, τα οποία απαιτούνται για το πρόγραμμα Yours Customised. Η χάραξη κειμένου μέσω λέιζερ (με τη βοήθεια υπολογιστή) για την παραγωγή μαρσπιέ εξατομικευμένου στυλ πληροί τα αυστηρά πρότυπα προϊοντικής ποιότητας της μάρκας.

Online διαμόρφωση

Η πελατοκεντρική προσέγγιση και η ευχρηστία ήταν οι σημαντικότεροι παράγοντες κατά το σχεδιασμό του Online Shop. Για να δημιουργήσουν τα προσωπικά τους σχέδια, οι χρήστες καθοδηγούνται μέσω των λειτουργικών σταδίων και μπορούν να αφήσουν ελεύθερη τη δημιουργικότητά τους. Για παράδειγμα, τα ένθετα φλας και ο διάκοσμος μπορούν να σχεδιάζονται με χρώματα, φινιρίσματα και μοτίβα με οποιαδήποτε σειρά. Διατίθενται μοτίβα και φινιρίσματα υπό κλίμακα για να ικανοποιούνται όλες οι απαιτήσεις. Οι χρήστες έχουν επίσης στη διάθεσή τους μία λίστα θεματικών σχεδίων από την οποία επιλέγουν κατάλληλα χρώματα και εικονίδια. Οι διαστάσεις ποικίλουν και τα χαρακτηριστικά μπορούν να διαμορφώνονται ελεύθερα μέσα στο πεδίο σχεδίασης. Η θεματολογία σχεδίων περιλαμβάνει εικονίδια που αναφέρονται σε ταξίδια, στις δραστηριότητες ελεύθερου χρόνου και στην πλούσια ιστορία της φίρμας. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν στη διάθεσή τους ένα πεδίο κειμένου για να γράψουν σε αυτό, ακόμα και να επιλέξουν το μέγεθος και τη θέση του. Εδώ μπορούν να δείξουν τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, συμπληρώνοντας το όνομα του οδηγού, του συνοδηγού ή του οχήματος καθώς και ένα προσωπικό μήνυμα στο σχέδιο του προϊόντος Yours Customised. Μόλις η διαμόρφωση ολοκληρωθεί, οι χρήστες μπορούν να προχωρήσουν στον εναρμονισμό χρωμάτων, μοτίβων, εικονιδίων και κειμένων.

Μία σειρά χρωμάτων, μοτίβων και εικονιδίων ποικίλης θεματολογίας διατίθεται επίσης για το σχεδιασμό των φωτιζόμενων μαρσπιέ και των προβολέων LED στις πόρτες. Επιπλέον, μπορεί να προστεθεί ένα κείμενο σε ελεύθερη μορφή, σε ειδικό πεδίο. Μπορεί να προκύψει απεριόριστος αριθμός παραλλαγών από συνδυασμούς διαφορετικών χρωμάτων, μοτίβων, εικονιδίων και κειμένων. Το τελικό προϊόν αποτελεί μία προσωπική υπογραφή που εκφράζει το χαρακτήρα, τα προσωπικά ενδιαφέροντα και το lifestyle του οδηγού.

Για μεγαλύτερη απόλαυση της δημιουργικής σχεδίασης, οι πελάτες μπορούν να μοιράζονται τα σχέδιά τους με άλλους χρήστες μέσω screen shot και ενός συνδέσμου κοινοποίησης στα social media. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται πρόσθετη έμπνευση στην κοινότητα των Mini. Εάν προκύψουν θέματα κατά τη διαδικασία διαμόρφωσης, οι χρήστες μπορούν να επικοινωνούν οποιαδήποτε στιγμή, τηλεφωνικά ή μέσω e-mail, με τους ειδικούς στο ειδικό τηλεφωνικό κέντρο για το πρόγραμμα Yours Customised.