Η Volkswagen «ρίχνει» 10 δισ. για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Η Volkswagen «ρίχνει» 10 δισ. για παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα

Για την ανάπτυξη και κατασκευή αυτοκινήτων νέας ενέργειας

Η Volkswagen θα επενδύσει πάνω από 10 δισ. ευρώ, μαζί με τους Κινέζους εταίρους της, έως το 2025 για την ανάπτυξη και κατασκευή αυτοκινήτων νέας ενέργειας (NEV) στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο όμιλος Volkswagen Group China. Τα αυτοκίνητα νέας ενέργειας περιλαμβάνουν όλα τα ηλεκτρικά και τα υβριδικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Στα επόμενα επτά με οκτώ χρόνια, η Volkswagen θα κατασκευάσει σχεδόν 40 νέα μοντέλα νέας ενέργειας στην Κίνα, από τα οποία πάνω από 20 θα παρουσιασθούν από το 2020 έως το 2025.

Στο τέλος του 2020, η Audi (που ανήκει στον όμιλο της Volkswagen) θα παρουσιάσει δύο νέα καθαρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα SUV στην κινεζική αγορά και η Volkswagen θα λανσάρει επίσης νέα μοντέλα NEV που θα βασίζονται στα υφιστάμενα μοντέλα αυτοκινήτων με βενζίνη.

Η Κίνα χαράσσει τον δρόμο για μεγάλες αλλαγές στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και η Volkswagen ελπίζει να διαμορφώσει το μέλλον των μεταφορών μαζί με τους Κινέζους εταίρους της, δήλωσε ο Γιόχεμ Χάιτσμαν, διευθύνων σύμβουλος του Volkswagen Group China.