Τρία «Χρυσά Τιμόνια» για την Kosmocar

Τρία «Χρυσά Τιμόνια» για την Kosmocar

Το Audi Q5, το Skoda Karoq και το VW Arteon απέσπασαν ένα από τα πιο σημαντικά βραβεία στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας

«Χαράς ευαγγέλια» για την Kosmocar, την εταιρία που εισάγει στην ελληνική αγορά τις μάρκες Audi, Skoda και VW, καθώς τρία από τα μοντέλα των παραπάνω εταιριών κέρδισαν το βραβείο «Χρυσό Τιμόνι» (στα Γερμανικά: Das Goldene Lenkrad 2017), που απονέμεται από το περιοδικό αυτοκινήτου «Auto Bild» και την εφημερίδα «Bild am Sonntag». Οι τελικοί νικητές αναδεικνύονται μέσα από μία επίπονη διαδικασία, που περιλαμβάνει τόσο την ψηφοφορία των αναγνωστών των εντύπων (και των θυγατρικών τους εκδόσεων) σε 20 διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, όσο και δοκιμασία σε πίστα, από ειδικούς διαφόρων κατηγοριών.

Στο αρχικό στάδιο της επιλογής, οι αναγνώστες των «Auto Bild», «Bild am Sonntag» και των «αδερφών» εκδόσεών τους, ψήφισαν για τα τέσσερα αγαπημένα τους σε καθεμιά από τις έξι κατηγορίες: μικρά και compact, μικρά SUV, μεγάλα SUV, μεσαία, μεγάλα-πολυτελή και τέλος σπορ μοντέλα.

Στη συνέχεια, τα μοντέλα που είχαν επικρατήσει στην ψηφοφορία μπήκαν στην πίστα στο Μπαλόκο (Balocco) της Βόρειας Ιταλίας, όπου υποβλήθηκαν σε πολύ απαιτητικές δοκιμασίες από μια κριτική επιτροπή αποτελούμενη από οδηγούς αγώνων, μηχανικούς, σχεδιαστές, επώνυμους και φυσικά δημοσιογράφους από κορυφαία ευρωπαϊκά περιοδικά αυτοκινήτου.

Στην επιτροπή αυτή, εκτός άλλων συμμετείχαν πρώην και νυν παγκόσμιοι πρωταθλητές ράλι όπως ο Βάλτερ Ρερλ και ο Σεμπαστιάν Οζιέ, δημοσιογράφοι του ειδικού Τύπου με πολλά χρόνια εμπειρίας, μεγάλα ονόματα στο design, το connectivity (συνδεσιμότητα), μηχανικοί και αεροδυναμιστές και (για πρώτη φορά) εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων. Οι δοκιμασίες στο Balocco ανέδειξαν τους τελικούς νικητές.

Πιο αναλυτικά, το νέο Audi Q5 ένα χρόνο πριν ολοκληρώσει το λανσάρισμά του, κατακτά ένα από τα πλέον περιζήτητα βραβεία στην αυτοκινητοβιομηχανία. Το Q5 ξεχώρισε ανάμεσα σε οκτώ ανταγωνιστικά μοντέλα χάρη σε μερικά μοναδικά χαρακτηριστικά του, που θέτουν νέα στάνταρντ στην κατηγορία του: τον καλύτερο αεροδυναμικό συντελεστή, μελετημένο design που εξασφαλίζει εξοικονόμηση βάρους, ευρεία γκάμα οικονομικών και συνάμα ισχυρών κινητήρων και το πιο εξελιγμένο σύστημα τετρακίνησης Quattro. Επιπρόσθετα, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τα πιο προηγμένα συστήματα υποβοήθησης για την άνεση και ασφάλειά του, παράλληλα με hi-tech σύνολα ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, κορυφαία επίπεδα συνδεσιμότητας και, τέλος, μία εξελιγμένη αερανάρτηση με δυνατότητα ρύθμισης από τον οδηγό του βαθμού απόσβεσης.

«Χρυσό τιμόνι 2017» κατέκτησε και το Skoda Karoq που εντυπωσίασε τους κριτές με την άνεση, τους τεράστιους χώρους και τις προηγμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας με την τελευταία γενιά συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, τα οποία ελέγχονται μέσα από την υψηλής ευκρίνειας οθόνη αφής. Οι κριτές εντυπωσιάστηκαν εξίσου από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων ο οποίος προγραμματίζεται σύμφωνα με τις επιθυμίες του οδηγού, τη δυνατότητα που έχουν οδηγός και επιβάτες να είναι “μόνιμα online”, ενώ φυσικά δεν έμειναν ασυγκίνητοι από τα κινητήρια συστήματα και την οδική συμπεριφορά του μοντέλου στο δρόμο.

Το τρίτο βραβείο για το γερμανικό γκρουπ, κατέκτησε το VW Arteon, το εντυπωσιακό σεντάν της μάρκας, που επιλέχθηκε στην πρώτη θέση της κατηγορίας των «μεσαίων και πολυτελών μοντέλων» για το 2017. Στην αιτιολόγηση της απονομής του βραβείου στο Arteon, τα μέλη της επιτροπής ανέφεραν ότι το μοντέλο της Volkswagen ξεχωρίζει ως «ένα αληθινό all-rounder, ένα gran turismo με εξαιρετικά ζυγισμένο πλαίσιο, τεχνολογικά προηγμένους κινητήρες και άψογο σύστημα διεύθυνσης».

Το Arteon διατίθεται στην Ελλάδα με πολύ πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού και πληθώρα συστημάτων ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, άνεσης και ασφάλειας, αποκλειστικά σε 2λιτρους κινητήρες βενζίνης ή πετρελαίου και τιμές που ξεκινούν από τα 39.900 €.