Η Nissan ανακαλεί 1,2 εκατ. αυτοκίνητα

Η Nissan ανακαλεί 1,2 εκατ. αυτοκίνητα

Η τελική επιθεώρηση τους δεν έγινε από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς

Η Nissan Motor σχεδιάζει να προχωρήσει στην ανάκληση 1,2 εκατ. οχημάτων στην Ιαπωνία αφού ανακάλυψε ότι η τελική επιθεώρηση των αυτοκινήτων δεν έγινε από εξουσιοδοτημένους τεχνικούς, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ιαπωνίας δήλωσε ότι η ανάκληση θα κοστίσει περίπου 25 δισεκ. γεν (222 εκατ. δολάρια) προκειμένου να γίνει εκ νέου επιθεώρηση στα οχήματα που παρήχθησαν στην εγχώρια αγορά από τον Οκτώβριο του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2017.
«Πρέπει να λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη το πλαίσιο και τις διαδικασίες ταξινόμησης, ανεξάρτητα από τόσο απασχολημένοι είμαστε ή από τις ελλείψεις σε προσωπικό που μπορεί να έχουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Χιρότο Σαϊκάουα σε συνέντευξη Τύπου. «Ζητάμε συγγνώμη για την αναστάτωση που προκαλέσαμε στους πελάτες μας».

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη ανακοίνωση από ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία για παράτυπη συμπεριφορά και γίνεται ενάμισι χρόνο μετά την παραδοχή της Mitsubishi Motors ότι είχε παραποιήσει τα στοιχεία για την κατανάλωση καυσίμου σε κάποια από τα μοντέλα της εγχώριας αγοράς, που είχε ως αποτέλεσμα η Nissan να αποκτήσει ποσοστό πλειοψηφίας στη μικρότερη ανταγωνίστριά της.

Η μετοχή της εταιρίας σημείωσε σήμερα πτώση κατά 2,7%, έχοντας υποχωρήσει νωρίτερα κατά 5,3% στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Απρίλιο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...