Οι οδηγοί γυρίζουν την πλάτη στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

Οι οδηγοί γυρίζουν την πλάτη στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές συνειδητοποιούν ότι τα περί καθαρού πετρελαίου, μάλλον είναι η μισή αλήθεια

Το μέλλον φαίνεται πως δε ανήκει στα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα. Οι Ευρωπαίοι, όπως γράφουν οι New York Times, γυρίζουν τη πλάτη τους σε αυτά συνειδητοποιώντας, μεταξύ άλλων και τον αντίκτυπο που έχουν για την υγεία τους. Οι πωλήσεις τους πέφτουν κατακόρυφα ενώ πολλές ευρωπαϊκές πόλεις σκέφτονται μέχρι και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους. Παράλληλα, οι κυβερνήσεις αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι η πετρελαιοκίνηση έχει αρχίσει και έχει μεγάλο πολιτικό κόστος με τον καθηγητή στη Σχολή Διοίκησης, Πίτερ Γουέλς να δηλώνει ότι «τον τελευταίο καιρό δημιουργείται εχθρικό κλίμα για την πετρελαιοκίνηση και αυτό θα επιδεινωθεί».

Πολλές εταιρείες είχαν πείσει τους καταναλωτές ότι το πετρέλαιο όχι μόνο είναι πιο οικονομικό από τη βενζίνη αλλά και πιο φιλικό προς το περιβάλλον- μέχρι πρόσφατα περισσότερα από τα μισά αυτοκίνητα στην Ευρώπη ήταν πετρελαιοκίνητα σε αντίθεση σε ΗΠΑ και Ασία που κατέχουν μικρό μερίδιο.

Οι Ευρωπαίοι καταναλωτές συνειδητοποιούν ότι τα περί καθαρού πετρελαίου, μάλλον είναι η μισή αλήθεια. Μπορεί οι κινητήρες ντίζελ ντίζελ να είναι ενεργειακά αποδοτικότεροι από εκείνους με βενζίνη, πλην όμως εκπέμπουν διοξείδιο του αζώτου που προκαλεί άσθμα και άλλα σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα και συμβάλλει στη δημιουργία του νέφους στις πόλεις.