Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Model 3 της Tesla

Οι πρώτες φωτογραφίες του νέου Model 3 της Tesla

Και ο τυχερός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι... ο ιδρυτής της εταιρείας, Έλον Μασκ

Φωτογραφίες του πρώτου αυτοκινήτου Model 3 της Tesla που κατασκευάστηκε στο εργοστάσιο της εταιρείας ανήρτησε στο Twitter ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ. Και ο τυχερός ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είναι... ο ίδιος ο Έλον Μασκ!

Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής της εταιρείας, ο πρώτος που πλήρωσε προκαταβολή 1.000 δολαρίων για να αποκτήσει το πρώτο Model 3 ήταν ο μεγαλοεπενδυτής Άιρα Έρενπραϊς, ο οποίος όμως χάρισε το αυτοκίνητο στον Έλον Μασκ για τα 46α γενέθλιά του.

Ο Μασκ ποντάρει πολλά στο συγκεκριμένο μοντέλο της Tesla, το οποίο απευθύνεται στη μαζική αγορά και όχι σε ένα επιλεγμένο κοινό, με τιμή στα 35.000 δολάρια (περίπου 30.700 ευρώ), ελπίζοντας ότι το λανσάρισμα του Model 3 θα βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να πενταπλασιάσει τις ετήσιες πωλήσεις της.

Οι μετοχές της Tesla κινούνται πτωτικά τις τελευταίες εβδομάδες, όπως αναφέρει το Reuters, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν βλέποντας ότι η ζήτηση για το υπάρχον μοντέλο της Tesla, το Model S, είναι μειωμένη.

Ο Μασκ είχε εξηγήσει τον Μάιο ότι κάποιοι «μπερδεμένοι» πελάτες της εταιρείας νόμιζαν πως το νέο Model 3 θα είναι ένα βελτιωμένο μοντέλο του Model S, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι παραγγελίες για το Model S.

Την περασμένη εβδομάδα ο Μασκ δήλωσε ότι η παραγωγή του Model 3 θα αυξηθεί θεαματικά τους επόμενους μήνες, από τα 100 αυτοκίνητα τον Αύγουστο στα 1.500 τον Σεπτέμβριο, ενώ τον Δεκέμβριο θα φτάσουν τα 20.000 το μήνα.

Σχετικά Tags
Tesla