Ηλεκτρικό Hilux ετοιμάζεται να βγάλει η Toyota

Ηλεκτρικό Hilux ετοιμάζεται να βγάλει η Toyota

H παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους

Το πρώτο της ηλεκτρικό pickup ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά η Toyota, την στιγμή που η ιαπωνική εταιρεία και δια στόματος του προέδρου της, Akio Toyoda, εκφράζει αμφιβολίες σχετικά με την κυριαρχία των ηλεκτρικών οχημάτων στην αγορά. Ο ίδιος πάντως σε δηλώσεις του υποστηρίζει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν θα υπερβούν ποτέ το 30% του συνολικού μεριδίου αγοράς.

Το πρωτότυπο του Hilux Revo BEV παρουσιάστηκε το 2022 και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του επόμενου έτους. Το ηλεκτρικό pick-up θα κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη και θα βρεθεί απέναντι στο ηλεκτρικό Isuzu D-Max, που επίσης κατασκευάζεται στην Ταϊλάνδη, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η Toyota, αν και δεν έδωσε πληροφορίες, εντούτοις αποκάλυψε ότι θα έχει αυτονομία περίπου 200 χιλιομέτρων, ενώ το πρωτότυπο διέθετε μπαταρία τοποθετημένη στο δάπεδο, μονή καμπίνα και μεγάλη καρότσα. Ωστόσο αυτό που προβληματίζει τους μηχανικούς είναι ότι η προσθήκη περισσότερων μπαταριών για αύξηση της αυτονομίας θα μειώσει το ωφέλιμο φορτίο του οχήματος.