Στόλο 42 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων προμηθεύτηκαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Στόλο 42 νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων προμηθεύτηκαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής

Για ποιους προορίζονται

«Η Περιφέρεια Αττικής πρωτοπορεί για άλλη μία φορά. Αξιοποιώντας εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπως η ηλεκτροκίνηση, οι υπηρεσίες μας θα κάνουν τη δουλειά τους με ασφαλή και σύγχρονα μέσα», επισήμανε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά την παραλαβή - παράδοση του στόλου των 42 νέων ηλεκτροκινούμενων οχημάτων στη Γενική Διεύθυνση Μεταφορών της Περιφέρειας στο Χολαργό

Τα οχήματα θα διατεθούν στις ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για τη διευκόλυνση του έργου τους. Ειδικότερα προορίζονται για τους επόπτες Υγείας, τους ελεγκτές των υπηρεσιών Μεταφορών και Ανάπτυξης αλλά και για τους υπαλλήλους που προβαίνουν σε ελέγχους διαπίστωσης των επιπέδων ασφάλειας στο οδικό δίκτυο, αρμοδιότητας της Περιφέρειας.

Στην τελετή παράδοσης-παραλαβής τον περιφερειάρχη, υποδέχθηκε ο διευθυντής Η. Δόλγυρας, επισημαίνοντας ότι αυτά τα νέα οχήματα αποτελούν ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για τους υπαλλήλους της Περιφέρειας που εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους και είναι υποχρεωμένοι να μετακινούνται συνεχώς.

Παρόντες ήταν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος, Πολιτισμού Β. Γιαννακόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Χ. Γαλανοπούλου, Τ. Αδαμοπούλου, Σ. Ευσταθόπουλος και ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ι. Σελίμης.

Σε δήλωση του ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στην προμήθεια των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων επισήμανε ότι πρόκειται για μια απόφαση που αποδεικνύει αφενός «την προτεραιότητα που δίνουμε στη διαμόρφωση των συνθηκών προκειμένου οι υπάλληλοι μας να επιτελούν με ασφάλεια το έργο τους, αξιοποιώντας σύγχρονα μέσα. Αφετέρου την ισχυρή βούληση μας για την υλοποίηση πολιτικών που είναι φιλικές στο περιβάλλον. Η προσπάθεια μας αυτή θέλουμε να υπάρξει παράδειγμα με στόχο την ενίσχυση της χρήσης εναλλακτικών μορφών ενέργειας όπως η ηλεκτροκίνηση, με σκοπό τη μείωση του περιβαλλοντικού μας αποτυπώματος».