Ανάκληση Toyota RAV4 PHEV & Lexus NX 450h+

Ανάκληση Toyota RAV4 PHEV & Lexus NX 450h+

Προληπτική αντικατάσταση του μετατροπέα DC-DC

H Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και συγκεκριμένα το Τμήμα Γενικής Ασφάλειας Προϊόντων της Διεύθυνσης Ασφάλειας και Συμμόρφωσης Βιομηχανικών Προϊόντων, ανακοίνωσε ότι, η κατασκευάστρια εταιρεία Toyota Motor Europe N.V/S.A. σε συνεργασία με την εταιρεία Toyota Ελλάς A.B.E.E., Γενικό Αντιπρόσωπο και εισαγωγέα των Toyota & Lexus στην Ελλάδα, εκτελεί πρόγραμμα ανάκλησης και προληπτικής αντικατάστασης του μετατροπέα DC-DC οχημάτων στα μοντέλα RAV4 PHEV και Lexus NX450h+.

Η συγκεκριμένη ανάκληση περιλαμβάνει προληπτική αντικατάσταση του μετατροπέα DC-DC και αφορά σε 116 RAV4 PHEV και 21 Lexus

NX450h+, παραγωγής από τον Νοέμβριο 2019 έως τον Ιούνιο 2022. Το plug-in υβριδικό σύστημα των εμπλεκόμενων οχημάτων περιλαμβάνει μετατροπέα DC-DC που μειώνει την τάση του ηλεκτρικού ρεύματος από την υβριδική μπαταρία, προκειμένου να φορτίσει τη βοηθητική μπαταρία. Λόγω σφάλματος κατά τη διαδικασία παραγωγής στις εγκαταστάσεις του προμηθευτή, ενδέχεται ο μετατροπέας DC-DC υπό συγκεκριμένες συνθήκες να υπερθερμανθεί, καθιστώντας πιθανή την ανάφλεξη του οχήματος.

Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.

Οι ιδιοκτήτες των ανωτέρω οχημάτων θα ενημερωθούν προσωπικά και εγγράφως μέσω συστημένης επιστολής, ώστε να προσέλθουν στον πλησιέστερο Συνεργάτη του δικτύου Εξουσιοδοτημένων Επισκευαστών αυτοκινήτων Toyota ή Lexus, προκειμένου, και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, να γίνει η αντικατάσταση του μετατροπέα DC-DC.

Για περισσότερες πληροφορίες ή/και διευκρινίσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την Toyota Ελλάς – Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο τηλέφωνο 210 2808222 (ώρες λειτουργίας από 09.00πμ έως 05:00μμ).